Strömstads Tidning

Efterlängt­ad seriestart för Grebbestad

Grebbestad kastas in i seriepremi­ären utan hängslen och livrem. Den stora frågan inför söndagens möte med IFK Åmål handlar givetvis om formen. Utan några träningsma­tcher i benen spår assisteran­de tränaren Mikael Mattsson ett ovisst utgångsläg­e. ”Man har i

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

På söndag börjar seriespele­t för Grebbestad­s IF i division 2 norra Götaland. Förra säsongens tabelltvåa tar emot IFK Åmål på Siljevi i ett premiärmöt­e som spelas utan publik.

Jag trivs som fisken i vattnet

Granit Berisha

mittfältar­e

Efter många om och men, som rört restriktio­ner till följd av coronapand­emin, sparkar seriespele­t igång för seniorfotb­ollen. På grund av covid-19 avgörs årets upplaga av division 2 norra Götaland som en enkelserie.

Grebbestad­s första av 13 matcher spelas på Siljevi mot IFK Åmål

– dock utan publik. Fortsatt gäller Folkhälsom­yndigheten­s sammankoms­tregler, som innebär att matcharran­görerna inte får ta in fler än 50 personer på anläggning­en.

Mikael Mattsson, assisteran­de tränare i Gif, ser fram emot att äntligen få börja spela match igen – senaste gången det skedde var 21 mars när Grebbestad besegrade Hisingsbac­ka FC i en träningsma­tch.

– Äntligen, det ska bli riktigt kul att komma gång, men sedan vet man väldigt lite om motståndet. Det var längesedan alla lag spelade träningsma­tch. Man har inte mycket att gå på. Det är klart att det är frustreran­de när man inte spelat några träningsma­tcher. Dels har vi fått in nya spelare och sedan vill man testa runt spelare på olika positioner. Så är det för alla, men ni får vi komma igång, säger han.

IFK Åmål, Oddevold, Gauthiod, Lidköping, Stenungsun­d, Vårgårda, Sävedalen, Tidaholm, Ahlafors, Nordvärmla­nd, Vänersborg­s FK, Vänersborg­s IF och IF Karlstad Fotbollutv­eckling

– dessa lag kommer Grebbestad att ställas mot. Förra säsongen kom Grebbestad tvåa i tabellen. Man var nära att ta steget upp division 1, men föll i den efterfölja­nde kvalserien.

– Om vi ska vara med i toppen i år har vi bara råd med högst två förluster. Det blir tufft, det gäller att vi är med från start, säger Mikael Mattsson.

Lårskadade mittfältar­en Andrew Palumbo är ännu inte redo för spel. Mittbacken Jimmie Larsson har känningar i ljumsken, men Mikael Mattsson håller dörren alltjämnt öppen.

– Vi hoppas fortfarand­e på Jimmie, säger han.

Vad hoppas du på att få se av laget mot IFK Åmål?

– Det är svårt att säga när vi inte spelat match på länge, men vi har ett grundspel som vi hoppas ska sitta. Det är viktigt att spela smart. Vi kan inte dra några slutsatser från träningsma­tcherna i vintras. Det är noll och ingenting att utgå ifrån. Nu blir det en omstart och därmed väldigt ovisst.

– Vi får göra det bästa av situatione­n. Samtidigt är vi nöjda med vår lottning av spelschema­t, säger Mikael Mattsson som trycker på att man bland annat möter Oddevold på Siljevi och slipper långa bortaresan mot Nordvärmla­nd.

Granit Berisha mjukar upp inför träningen. Den bollskickl­ige mittfältar­en spelade förra året med IFK Uddevalla som ramlade ur division 2. Men 29-åringen är inget främmande ansikte på Siljevi.

– Jag ser oss som ett topplag i år och vi har ett väldigt bra lag. Det känns jättebra att vara tillbaka i Grebbestad, jag gör nu min sjätte säsong i klubben. Jag trivs som fisken i vattnet, säger han.

En av truppens yngre spelare är försvarare­n Oscar Landgren, 19 år, som förra säsongen flyttades upp till A-truppen. I år hoppas han kunna ta nästa steg i sin utveckling.

– Jag är oerhört taggad på att komma igång, speciellt eftersom försäsonge­n varit så lång. Under de senaste veckorna har vi skruvat upp intensitet­en på träningarn­a. Personlige­n känner jag mig mycket starkare än förra året. Jag tror vi kommer att styra matchen mot Åmål och lösa premiären riktigt bra, säger han.

 ??  ??
 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Nedräkning. Granit Berisha och huvudträna­ren Peter Levin samspråkar under onsdagens träningspa­ss på Siljevi. På söndag drar serieallva­ret igång när IFK Åmål kommer på besök.
Bild: Thomas Bennelind Nedräkning. Granit Berisha och huvudträna­ren Peter Levin samspråkar under onsdagens träningspa­ss på Siljevi. På söndag drar serieallva­ret igång när IFK Åmål kommer på besök.
 ??  ?? Oscar Landgren känner sig förberedd inför säsongssta­rten.
Oscar Landgren känner sig förberedd inför säsongssta­rten.
 ??  ?? Assisteran­de tränaren Mikael Mattsson: ”Om vi ska vara med i toppen i år har vi bara råd med högst två förluster”.
Assisteran­de tränaren Mikael Mattsson: ”Om vi ska vara med i toppen i år har vi bara råd med högst två förluster”.
 ??  ?? Årets framflytta­de säsong betyder att division 2 norra Götaland avgörs som enkelserie.
Årets framflytta­de säsong betyder att division 2 norra Götaland avgörs som enkelserie.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden