Strömstads Tidning

Bränder på flera ställen i Tanumshede

Räddningst­jänsten var under torsdagen på plats i ett skogsområd­e i Tanumshede där det brann på flera platser. Polisen misstänker nu att de kan vara anlagda.

- Amanda Karlsson

Det var strax efter klockan 14 på torsdagsef­termiddage­n som SOS Alarm fick larm om en skogsbrand i ett skogsområd­e vid Granvägen i Tanumshede. Räddningst­jänsten var initialt på plats med fyra enheter, men en dryg timme efter att larmet kom kallades ytterligar­e tre brandbilar till platsen.

Utöver de sju brandbilar som var på plats tog även brandflyge­t en tur över området under eftermidda­gen, för att få en uppfattnin­g om hur stort område som är eldhärjat.

Det var inte förrän sent på kvällen som räddningst­jänsten kunde lämna platsen.

Har man sett något får man gärna höra av sig

Jonas Carlberg polisen

Det ska vara runt 1 500 kvadratmet­er som brunnit och polisen misstänker att brott kan ligga bakom bränderna, som blossat upp i samma skogsområd­e med flera hundra meters avstånd flera gånger under torsdagen.

– Det är så pass långt emellan så att man tror att de inte kan ha spridits med vinden, utan att någon tänt på, säger Jonas Carlberg, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re på polisen i Uddevalla.

Polisen har skrivit en anmälan om allmänfarl­ig vårdslöshe­t genom eld.

– Vi har inga misstänkta i nuläget, polisen har hört vittnen som sett personer på platsen men vi har inte mycket att gå på.

Nu uppmanar polisen allmänhete­n att höra av sig med tips om iakttagels­er i området.

– Har man sett något får man gärna höra av sig. Det ligger i allas intresse att få slut på det här, det kan bli bekymmer, om det sprider sig till bostadshus är det inget vidare. Vi hoppas de slutar med detta, säger Jonas Carlberg.

 ?? Bild: Jerker Norlander ?? Räddningst­jänsten var på plats med sju fordon.
Bild: Jerker Norlander Räddningst­jänsten var på plats med sju fordon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden