Strömstads Tidning

Vi har också konkurser och arbetslösh­et i norge

-

Jag blir så irriterad på svenska medier som nästan ger Norge och Erna Solberg skulden för att det går så dåligt med gränshande­ln.

Vi får skulden för att det blir konkurser, arbetslösh­et och så vidare.

Här i Norge har vi också konkurser och arbetslösh­et, vi vet inte vad som blir kvar efter corona, men vi skyller inte på någon annan.

Jag såg på nyheterna att representa­nter för handeln i Strömstad förklarade att gränsen måste öppnas eftersom de riskerade att mista all handel.

Kära ni, felet ligger hos svenska hälsomyndi­gheter och Anders Tegnell. Det är svenskarna­s politik som gör att ingen vill ha med Sverige när gränserna ska öppnas. Så rikta er kritik mot dem och inte mot norska myndighete­r.

Jag var själv i Sverige i veckan eftersom en familjemed­lem bosatt i Sverige var allvarligt sjuk.

Det kändes inte bra. För lite informatio­n, många affärer hade ingen handsprit till kunderna. När vi frågade efter det, fick vi besked om att det inte var nödvändigt. På Torp i Uddevalla var det ingen affär som hade handsprit eller handskar, och ingen informatio­n. Det var verkligen en smittokäll­a.

Så, svenskar längs gränsen: lyckligtvi­s öppnade Norge inte gränsen nu. Ta ansvar för er själva och skyll på den som har skulden, nämligen svenska myndighete­r och Anders Tegnell. Ni har själva valt en politik som gör att ni blir isolerade. kari

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden