Strömstads Tidning

Förälder: ”Det känns väldigt olustigt”

En mamma med ett barn på Mellegårde­ns skola tycker att den sociala distanseri­ngen har brustit på skolan.

- Jakob Simonson jakob.simonson@stnb.se 0526-624 10

Mamman, som vill vara anonym, menar att informatio­nen hon och andra vårdnadsha­vare fick från rektor Reimer Johansson på måndagen var bristfälli­g.

– Det kändes väldigt diffust. Det står ”några vuxna och några barn” – man hade velat veta mer i detalj så att man vet hur man ska förhålla sig till detta. Några vuxna, handlar det om personal på skolan då? Det känns som ett väldigt diffust besked, säger hon på tisdagen.

När Strömstads Tidning sedan intervjuad­e Reimer Johansson visade det sig att det handlade om ett barn och en vårdnadsha­vare, i olika familjer.

Själv har föräldern ett barn som går i Mellegårde­ns skola, men hon har barnet hemma.

– Det är skönt att det är sommarlov och att jag kan ha barnen hemma. De är friska. Men jag och andra föräldrar som har barn som brukar leka, vi har sagt att nu får barnen inte leka hos varandra på ett tag. Det är tråkigt, men så får vi göra nu tills vidare, säger hon.

Hon tycker att skolan borde ha informerat vårdnadsha­vare direkt om vilka klasser det gäller och om det handlar om personal på skolan.

– Det pratas om sekretess och integritet, men i det här fallet tycker jag att man kan släppa på det. Detta är en ju en sjukdom alla kan drabbas av, det är väl inget skamligt i det. Det är jättevikti­gt för oss föräldrar att veta.

Hur känner du inför detta?

– Jag hoppas verkligen att inte alltför många blir sjuka nu. Jag vet att det är många barn som har varit sjuka i förskolekl­ass på Mellegårde­n nu på sistone så jag hoppas det inte handlar om corona och att smittan i så fall inte hunnit sprida sig.

– Barn kan ju vara smittbärar­e utan att ha några tydliga symptom också, och föra smittan vidare. Det känns väldigt olustigt.

Hur tycker du att skolan har skött säkerheten innan detta skedde?

– Jag har reagerat på att man inte haft någon social distanseri­ng i skolan, mellan barn och mellan barn och vuxna. Överallt annars ska man hålla avstånd och tänka på det här, i affärer har man märkt upp avståndsma­rkeringar, men i skolan har man inte gjort något sådant.

– Däremot är det bra att de hållit Mellegårde­ns elever för sig själva härute, de har haft sina egna aktivitete­r och inte åkt till stan.

 ?? Bild: Kent Eng ?? Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. (Arkivbild)
Bild: Kent Eng Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. (Arkivbild)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden