Strömstads Tidning

Håkan Hellström skriver dikt till Taube

- Carl Petersson Moberg

Under helgen skulle Håkan Hellström ha påbörjat en ny rekordomgå­ng på Ullevi. Sen kom coronapand­emin och konsertern­a fick skjutas till 2021. För den som inte kan vänta på att höra hans texter släpps nu en dikt han skrivit till Evert Taube. Och den som läser är ingen mindre än Sven-Bertil.

Det var i slutet av januari som en ny stiftelse presentera­des – Taubes värld. I fyra år hade arkivmater­ialet från det nedstängda Lisebergsm­useet samlat damm, när ett antal celebra personer på nytt ville försöka lyfta fram makarna Taube.

Stiftelsen har nu satt ihop ett videoklipp, med inspelning­ar från invigninge­n. Det innehåller Taube-sånger med bland andra Benny Andersson, Päyam Tabatabayi och elvaåriga Ines Sedig. Men också högläsning av den dikt som Håkan Hellström har skrivit till Evert Taube.

Uppläsaren är sonen Sven-Bertil Taube själv, som spelat in det i London där han bor. Sven-Bertil har under en tid dragits med sjukdom och lyst med sin frånvaro i offentligh­eten. Detta blir hans första publika framträdan­de på länge.

– Det låter faktiskt riktigt bra. Han är ju inte purung ändå och har varit sjuk, men det låter riktigt bra, recenserar Christina Backman.

 ?? Bild: Maja Suslin/TT ?? Håkan Hellström skulle ha stått på Ullevis scen under helgen. I stället sjunger och läser han nu dikt för Evert Taube.
Bild: Maja Suslin/TT Håkan Hellström skulle ha stått på Ullevis scen under helgen. I stället sjunger och läser han nu dikt för Evert Taube.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden