Strömstads Tidning

16 fall av bekräftad covid-19 i Strömstad

Både i Strömstad och Tanum har antalet bekräftade fall av covid-19 stigit den senaste veckan. Men Strömstad har fortfarand­e näst lägst antal fall per capita i regionen.

- Jakob Simonson jakob.simonson@stnb.se 0526-624 10

De senaste två veckorna har antalet bekräftade fall av covid-19 skjutit i höjden i Västra Götaland.

När det gäller antalet bekräftade fall av covid-19 har Strömstad fram till förra veckan legat under tio, och därför inte redovisats av Västra Götalandsr­egionen. Men i och med den utökade testningen har antalet bekräftade fall ökat snabbt även i Strömstad.

En ökning med åtta fall den senaste veckan gör att siffran för kommunen nu är 16 fall av covid-19. Karlsborg, Gullspång och Dals Ed är de kommuner i regionen som har färre fall.

I Tanum har antalet bekräftade fall ökat med fyra den senaste veckan och landar nu på 28.

Flest fall i regionen har, av naturliga anledninga­r, Göteborg med 4 500 bekräftade fall.

Tittar man på antal fall per 10 000 invånare blir bilden en annan.

I den statistike­n ligger två kommuner långt in i Västergötl­and högst, Töreboda med 155 fall per 10 000 invånare och Tibro med 138. Strömstad ligger i den statistike­n näst längst ner – bara 12 fall per 10 000 invånare. Endast Dals Ed har färre (under tio). Tanum ligger också bland de kommuner som har lägst antal fall per capita (22).

De närliggand­e kommunerna Sotenäs, Lysekil och Munkedal har även de relativt få fall av covid-19 per capita.

Totalt har 679 personer avlidit av covid-19 i Västra Götaland. Men antalet nya avlidna har minskat de senaste tre veckorna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden