Strömstads Tidning

Gjorde mål efter två minuter: ”Nu känns formen bra”

Nyförvärve­t Johanna Kihlstrand är glad att vara tillbaka i Bullarens Goif. Nu blickar hon fram emot en säsong där laget ska ändra sin speltaktik i den nya divisionen.

- Arvid Brandström arvid.brandstrom@stnb.se 0526-62403

I träningsma­tchen mot Eds FF i förra veckan dröjde det bara ett par minuter innan Johanna Kihlstrand gjorde första målet. Men någon ära vill hon inte ha för det.

– Vi pratade mycket innan matchen om att vi skulle rulla boll och hålla boll och låta det andra laget springa.

Det var mittbacken Angelica Karlsson som sprang över hela planen och sköt första skottet. Returen tog Johanna Kihlstrand.

– Allt var hennes förtjänst. Hade hon inte sprungit upp hade det aldrig gått, hon får den kredden, säger Johanna Kihlstrand.

Det är fyra år sedan hon spelade för Bullaren senast och att vara tillbaka i laget är hon glad för. De senaste åren har hon spelat för Svarteborg FK och varit skadad i över ett år efter att korsbandet gick av.

– Nu känns formen bra, knän och så sitter kvar. Det enda jag saknar är lite matcher, det gör alltid skillnad. Man längtar ju alltid efter matcher men vi har väldigt roliga träningar.

Träningsma­tchen mot Eds FF förlorade Bullarens Goif med 2–3. Ed ska spela nästa säsong i division 2. I den skulle även Bullaren ha spelat men valde att trappa ner till trean i hopp om att locka fler spelare.

– Vi har ju legat i tvåan ett par år men haft en tunn trupp och tänkte att det skulle vara lättare att hitta folk om man går ner en division. Och vi har blivit en starkare trupp. Jag kom ju också när det skulle bli spel i division 3, det är nog lättare för folk att känna att de vill spela i trean eftersom det inte är lika tufft spel där.

Johanna Kihlstrand ser en utmaning med den lägre divisionen.

– Nu blir Bullaren det mer bollförand­e laget. Vi har varit vana vid att hålla andras tempon men nu är det vi som får sätta det. Det blir att föra spelet i stället för att jaga.

De första åtta dagarna när spelet kommit igång väntar tre matcher.

– Det blir otroligt krävande i och med att det är så kort tid emellan matcherna. Annars ser jag inte så många utmaningar. Möjligtvis att vi behöver spela ihop oss mer eftersom det är många nya i laget.

Hela våren har laget haft träningar även om pandemin gjort att de ändrats i strukturen. Spelarna har kommit ombytta till träningar och även fyspassen har skett utomhus, på utegym.

– Nu har vi uppehåll i två veckor, då är det egentränin­g som gäller. Det blir gym ett par dagar i veckan och jag gör några tappra försök till löpning, även om det inte är min starka sida, säger Johanna Kihlstrand och skrattar.

Man längtar ju alltid efter matcher men vi har väldigt roliga träningar

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? ”Vi har tränat mycket på passningar det senaste, det är oftast där det fallerar under matcherna”, säger forwarden Johanna Kihlstrand.
Bild: Thomas Bennelind ”Vi har tränat mycket på passningar det senaste, det är oftast där det fallerar under matcherna”, säger forwarden Johanna Kihlstrand.
 ??  ?? Spelglädje i Bullarens Goif – så här såg det ut senast det var seriespel förra sommaren.
Spelglädje i Bullarens Goif – så här såg det ut senast det var seriespel förra sommaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden