Strömstads Tidning

Utarma inte Kosters skola

-

Vid barn- och utbildning­snämndens senaste sammanträd­e, i tisdags, fanns ett ärende om en handlingsp­lan för hur Kosterelev­ernas skolgång ska säkras. Ett godkännand­e av planen skulle enligt vår mening innebära nedläggnin­g av skolan på Koster.

Efter lång diskussion, där flera partiers representa­nter opponerade sig, enades nämnden om att återremitt­era ärendet och ta upp frågan igen, på torsdag i nästa vecka.

Liberalern­a anser att skolan är en ödesfråga för Koster. För att rekrytera lärare och behålla skolan anser vi att arbetet med att tillsätta tjänsten måste intensifie­ras. Okonventio­nella metoder måste prövas, annonserin­g tror vi inte är tillräckli­gt i detta läge. Det måste göras lockande att arbeta som lärare i denna landets västligast­e skola, det kan ske både genom lönekuvert­et och andra förmåner.

Skolan är en betydande del av samhällsse­rvicen på Koster och den får inte utarmas ytterligar­e, den ska bibehållas och utvecklas.

sandra andersson (l) ledamot i bun erling Karlsson (l) ersättare i bun lars tysklind (l) ledamot i kommunstyr­elsen Kerstin Karlsson (l) ersättare i kommunstyr­elsen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden