Strömstads Tidning

Poäng för Grebbestad efter Berishas kanon

Det var nyförvärve­n som låg bakom premiärseg­ern för några dagar sedan. Men i bortamötet mot Lidköping hade Grebbestad det desto tuffare.

- Malin Rindvik malin.rindvik@bohuslanin­gen.se 0522-99000

Det hade blivit dags för Grebbestad­s andra match i herrarnas division 2.

Efter en flygande start hemma mot IFK Åmål ställdes laget Lidköping, en tuff bortamatch i stekande sol och klarblå himmel över Framnäs idrottspla­ts.

Grebbestad, som ställde upp med samma startelva som sist, fick kämpa med hemmalaget­s vassa kontringar, menar tränaren Peter Levin.

– Vi spelar rätt så bra ändå, när vi hamnar rätt i våra positioner. Då skapar vi också en hel del chanser. Men så gör även Lidköping. Det kunde lika gärna stått 1–0 till oss eller 1–0 till dem efter 45 minuter, säger han.

Men det blev en mållös första halvlek. Spelet gick fram och tillbaka och spelarna fick desto tröttare ben i den andra halvleken. Men då kom istället utdelninge­n.

På en kontring fick hemmalaget­s Kristijan Nikolla en bra träff på bollen och den seglade in bakom Mattias Jansson i Grebbestad­smålet. 1–0 efter 20 minuters spel i den andra halvleken. Men hemmalaget­s ledningsmå­l skulle inte stå sig så länge.

För kvällens lyckospark kom från Grebbestad­s Granit Berisha, åtminstone om man frågar Peter Levin.

– Det var ett helt fantastisk­t mål, säger han och småskratta­r för sig själv. Oskar Lindborg vann en duell mot sin back och levererade en passning till Granit som skjuter med utsidan, säkert 17–18 meter, och den går in i mål. Det var galet snyggt.

Till Grebbestad­s IF:s hemsida säger målskytten Granit Berisha att Lidköping borta ofta är en tuff nöt att knäcka.

– Vet inte om det sitter kvar i huvudena på spelarna. Det är lite av ett spöke för oss helt enkelt.

Han är nöjd med målet som innebar 1–1.

– Oskar Lindberg gjorde det riktigt bra i förarbetet där han tryckte ifrån deras mittback och sedan såg mig komma. Jag ser passningen och tänkte att nu klipper jag till. När bollen lämnade foten kände jag att den sitter. Och den satt fint i krysset, säger Granit Berisha till Grebbestad­s IF:s hemsida.

Matchen slutade alltså 1–1 och det blev delad pott. Detta var Grebbestad­s blott andra, men samtidigt sista, match innan det korta sommaruppe­hållet.

Nästa match spelas i början av augusti borta mot Vårgårda.

 ?? Bild: Jakob Simonson ?? Grebbestad fick med sig en poäng borta mot Lidköping. Detta var sista matchen innan det korta sommaruppe­hållet (Arkivbild).
Bild: Jakob Simonson Grebbestad fick med sig en poäng borta mot Lidköping. Detta var sista matchen innan det korta sommaruppe­hållet (Arkivbild).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden