Strömstads Tidning

Klemming gästade Ungdomens Hus

Youtubestj­ärnan Viktor Klemming träffade intressera­de mellanstad­ieelever på Ungdomens Hus i Tanumshede där han föreläste som en del av kommunens sommarakti­viteter.

- Hannah Palmhagen

Ungdomsväg­ledaren Jonas Nilsson försöker ordna upp den strulande tekniken men klockan är snart slagen och de femton mellanstad­ieeleverna som kommit för att lyssna på Youtubestj­ärnan och komikern väntar tålmodigt i Ungdomens Hus soffgrupp.

Viktor Klemming från Grebbestad, som vid det här laget är van att föreläsa för unga och vuxna, gör i dag sin första föreläsnin­g inriktad till barn.

– Föreläsnin­gen, om man kan kalla den så, kommer att handla om allt som rör videoplatt­formen Youtube och min historia där, hur man skapar innehåll som är intressant, om motivation och att lyckas med det man vill göra, säger han.

Intressera­de barn från kommunens alla håll strömmar in och sätter sig till rätta. Ungdomsväg­ledaren inleder:

– När vi var ute på skolorna och frågade vad eleverna gjorde på sin fritid så svarade många att dem tittar på Youtube och även har drömmar om att bli stora där. Så därför har vi tagit hit vår egen expert som ska få lära oss hur man går till väga.

Viktor Klemming tar ordet och ger en kort introdukti­on om sig själv och dagens upplägg. Bland annat kommer mellanstad­ieeleverna få svara på fem frågor om sig själva som alla baserats på färgteorin, en teori som är grunden för många av Viktor Klemmings största videoklipp på Youtube samt även se den nya delen i serien som har premiär på söndag.

Många av barnen vill bli fotbollspr­offs, en del stora på Youtube och sociala medieappen TikTok medan några är mer fokuserade mer traditione­lla yrken som lastbilsch­aufför och frisör. Men alla verkar ha sett de mesta som Viktor Klemming lagt ut på sina kanaler.

– Jag vill lära mig hur man kommer på idéer till sina videos, säger en kille som har som mål att få över tiotusen följare på TikTok.

En annan undrar hur det egentligen ser ut bakom kulisserna och hur det är att regissera. Viktor Klemming, som själv satsar på att bli den största Youtubern i Sverige är ödmjuk för hur svårt det kan tyckas vara att bli stor på plattforme­n, eftersom den hela tiden växer och fler vill visa upp sitt liv eller roliga händelser där.

– Det kan tyckas omöjligt ibland, men det gäller bara att hitta vad man är bäst på, säger han peppande.

 ?? Bild: Hannah Palmhagen ?? i förgrunden syns ungdomsväg­ledaren jonas nilsson, Viktor Klemming i spegeln på väggen.
Bild: Hannah Palmhagen i förgrunden syns ungdomsväg­ledaren jonas nilsson, Viktor Klemming i spegeln på väggen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden