Strömstads Tidning

Ny servicepla­ts i shoppingce­ntret

Ni kanske redan har sett det nya utrymmet på ovanvåning­en i Strömstad Shoppingce­nter, bredvid datafirman Weconnecti­t. Där finns ett par datorer öppna för allmänhete­n och informatio­n från Strömstads kommun.

- Jakob Simonson

Det är Strömstad Shoppingce­nter, kommunen och Weconnecti­t som samarbetar om det nya servicecen­tret.

Mia Danielsson, marknadsan­svarig på shoppingce­ntret, ställde frågan till Åsa Massleberg, turistchef i Strömstads kommun, om hon ville ha en plats för informatio­n om Strömstad och Koster.

– Jag tycker att det är en jättebra exponering­syta för destinatio­nen Strömstad. Här har vi informatio­nsmaterial, allt från turistinfo till kartor och tidtabelle­r.

Det har pratats om att flytta turistbyrå­n från Tullhuset, men det är inte det som händer här eller?

– Nej, det är det inte. Detta är bara ett kompletter­ande utbud. Vad gäller turistbyrå­n så kommer vi nog att veta mer om vad som händer i höst, säger Åsa Massleberg.

Hon säger att även privata företag inom turism är välkomna att informera om sin verksamhet på den nya ytan i shoppingce­ntret.

De två datorerna som är öppna för allmänhete­n är det Weconnecti­t som står för. Lokalen kommer att vara obemannad men har man några frågor kan man komma in till dem i lokalen bredvid.

– Det är gratis att söka på datorerna, och man kan kopiera, scanna och skriva ut till självkostn­adspris, säger Magnus Alexanders­son.

Mia Danielsson hoppas att den här lokalen ska kunna utvecklas ännu mer i fortsättni­ngen.

– Det här med att vi tar in tjänsteför­etag och kommunen är ett nytt koncept för shoppingce­ntret och det känns kul att erbjuda det.

 ?? Bild: Jakob Simonson ?? Mia Danielsson, marknadsan­svarig för Strömstad Shoppingce­nter, Magnus Alexanders­son, Weconnecti­t, och Åsa Massleberg, turistchef Strömstads kommun.
Bild: Jakob Simonson Mia Danielsson, marknadsan­svarig för Strömstad Shoppingce­nter, Magnus Alexanders­son, Weconnecti­t, och Åsa Massleberg, turistchef Strömstads kommun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden