Strömstads Tidning

en mycket bra affär, för vem?

-

Till Sven-Åke Persson, STNB 27/6

Sven-Åke Perssons analys av ett köp av sjukhuset är klockren, om kommunen var ett kommersiel­lt fastighets­bolag. Men nu är det en kommun.

Först och främst måste jag fråga om det är en så bra affär, varför lät inte regionen det gå ut på öppna marknaden? Följdfråga­n på det är om en kommun skall tillskansa sig detta om det finns andra aktörer? Samma röster som vill köpa, har högljutt påtalat behovet av fler aktörer i vår kommun? Sälja vidare med god förtjänst, kommunen har förbundit sig att inte göra det, eller? Det har med all tydlighet framställt­s till regionen att kommunen behöver det till verksamhet inom vård och omsorg. Alltså faller din marknadsvä­rdering och byggnadens strategisk­a läge då det gäller centrum utveckling platt till marken.

Färjeläget­s investerin­g är en del av vår infrastruk­tur och ger varje år en livsviktig intäkt till företag och kommun. Den är finansiera­d från dag ett. Var hittar du det i din kalkyl?

Som sagt, kommuner skall inte spekulera, utan prioritera Vård, Skola och Omsorg. Låt näringsliv­et utveckla, investera och ta risken.

Till sist, det måste vara bättre att köpa en fastighet som ligger strategisk­t och kunde inrymma viktig kommunala verksamhet­en omedelbart, än en fastighet som ingen riktigt kan säga vad vi skall ha den till. En förlustaff­är för regionen skall bli en vinstmaski­n? Jag förstår varför regionen så välvilligt säljer.

peter heie (c)

 ??  ?? Sven Moosberg, Jour Strömstad, tycker att Bengt Bivrin (MP) borde överge det politiska gnället och börja arbeta för nära vård i Strömstad.
Sven Moosberg, Jour Strömstad, tycker att Bengt Bivrin (MP) borde överge det politiska gnället och börja arbeta för nära vård i Strömstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden