Strömstads Tidning

Hotellet startar videopodd om livet på Kosteröarn­a

Hotell Ekenäs på Sydkoster gör en digital satsning och lanserar en videopodd där de ska intervjua människor från och utanför Koster om sina upplevelse­r och relationer till öarna. Podden ska även innehålla andra videoinsla­g om Koster.

- Pontus Johansson

– Den största utmaningen vi har just nu är att få Koster att leva året runt. Tanken är att få ytterligar­e fler att upptäcka Koster, säger Magnus Löfström på Hotell Ekenäs.

Den tidigare Radio Prime-profilen med åtta år på radiokanal­en ser fram emot att börja göra lite samma sak som han gjorde på radion, men nu som creative director på Ekenäs tillsamman­s med sitt marknadste­am bestående av Sanna Nielsen och Seth Hedestam. Även Julie Koren och vd:n Lars-Thörner Woie hägrar i bakgrunden av arbetet.

Magnus Löfström säger att han på egen hand försökt starta något liknande men som då inte gick hela vägen.

– Sen när jag kom ut hit kändes det givet att få det att handla om Koster, säger han.

Först tänkte han bara en podd i all sin enkelhet, men efter lite eftertanke satsar hotellet istället på en vlogg – förkortnin­g för videoblogg – som i stort kommer att vara som en podd, men som ska filmas.

– Det är ju det rörliga som attraherar människor just nu.

Magnus Löfström berättar att den videofilma­de podden därutöver kommer att bestå av olika programins­lag om ungefär 40 minuter, som kommer att handla om allt möjligt som berör Koster.

– Det kommer att vara till exempel intervjuer och panelsamta­l. Vi kommer att intervjua både kända och okända människor från öarna, men också från Strömstad och deras upplevelse­r från Koster. Så vi kommer inte bara slå an på Ekenäs och hotellet. Vi kommer att ge oss ut på Koster och träffa andra aktörer. Det kan vara om precis vad som helst mellan himmel och jord, säger han.

– Det här är en vlogg som utgår från Ekenäs men som omfattar hela Koster.

Under sommaren har Hotell Ekenäs ställt in alla sina planerade bokningar, förutom Haaks som kommer att ha en digitalise­rad konsert vid hotellet och alltså utan fysiskt närvarande publik. Magnus Löfström säger att det har varit en svår balans att samtidigt ha velat ha konserter och samtidigt uppmana till att hålla avstånd – och man har helt enkelt valt att avboka konsertern­a som en säkerhetså­tgärd.

Inför nästa år hoppas Magnus Löfström att pandemin har lagt sig för även kunna få ut artister till Ekenäs och också få med dem i videoproje­ktet.

– Nästa år om vi släpper på konserter igen så har vi hela det spektrumet med artistinte­rvjuer. Det kommer att vara lite som när jag jobbade på radion.

Magnus Löfström, creative director på Hotell Ekenäs, berättar mer om videoproje­ktet som ska lanseras (Arkivbild). ” ”Det kommer att vara lite som när jag jobbade på radion” Magnus Löfström

Creative director, Hotell Ekenäs

 ?? Bild: Marita Adamsson ?? Hotell Ekenäs ska starta ett videoproje­kt med intervjuer av Kosterbor, Strömstads­bor och sommargäst­er utifrån om Koster. Videoproje­ktet ska också göra andra videoinsla­g från Kosteröarn­a. Tanken är ett program, en speciell tid och dag i veckan.
Bild: Marita Adamsson Hotell Ekenäs ska starta ett videoproje­kt med intervjuer av Kosterbor, Strömstads­bor och sommargäst­er utifrån om Koster. Videoproje­ktet ska också göra andra videoinsla­g från Kosteröarn­a. Tanken är ett program, en speciell tid och dag i veckan.
 ?? Bild: Marita Adamsson ??
Bild: Marita Adamsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden