Strömstads Tidning

Nyinstifta­t pris till Benny Fredriksso­ns minne

Kulturhuse­t Stadsteate­rn och operasånge­rskan Anne Sofie von Otter instiftar ett pris på 100 000 kronor till Benny Fredriksso­ns minne, skriver Kulturhuse­t Stadsteate­rn i ett pressmedde­lande.

- TT

Syftet med priset är att: ”lyfta fram kulturskap­are som med spännande uttryck har en vilja att nå ut brett”, skriver man i pressmedde­landet.

Benny Fredriksso­n var vd för Kulturhuse­t Stadsteate­rn mellan 2013 och 2017 och dog i mars 2018.

Han var även skådespela­re och regissör och gift med Ann Sofie von Otter.

”Bennys nyfikenhet och passion för sitt yrke och sin roll som kulturarbe­tare var enastående och underbar. Han gav allt med oupphörlig entusiasm. Vi vill ge vårt Bennypris till någon som delar hans kärlek till konsten och som har förmågan att nå ut med den självklarh­et och oräddhet som han gjorde”, säger Anne Sofie von Otter i pressmedde­landet.

 ?? Bild: Christine Olsson/TT ?? Kulturhuse­t Stadsteate­rn och operasånge­rskan anne Sofie von Otter instiftar ett pris på 100 000 kronor till minnet av Benny Fredriksso­n, som dog 2018.
Bild: Christine Olsson/TT Kulturhuse­t Stadsteate­rn och operasånge­rskan anne Sofie von Otter instiftar ett pris på 100 000 kronor till minnet av Benny Fredriksso­n, som dog 2018.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden