Strömstads Tidning

Mikael Ekvall vann den nya löpartävli­ngen

När många idrottseve­nemang ställer in väljer Strömstad löparklubb att starta ett nytt. I lördags hölls tävlingen, som av arrangörer­na ses som ett komplement till den vanliga Strömstadm­ilen.

-

Det var många som hade längtat efter att få tävla efter en vår och sommar fylld av inställda tävlingar. Här springer Lina Strand in i mål på tiden 35,33, vilket gav henne en förstaplat­s på damsidan.

Många duktiga löpare tog sig till Strömstad när Strömstad löparklubb bestämde sig för att anordna en tävling i helgen.

Lina Strand från Göteborg-Majorna orienterin­gsklubb var en av flera idrottsstj­ärnor som hade anmält sig till tävlingen.

– Det var kul att få tävla! Det finns inte så många andra lopp att vara med i just nu, så man får ta till vara på dem som finns, säger Lina Strand när vi möts vid målgången.

Hon sprang i mål på tiden 35,33 minuter. Det gav henne en förstaplat­s på damsidan. Lina Strand beskriver loppet som tufft.

– Jag hade hoppats på draghjälp, men jag sprang själv nästan hela loppet. Det kändes nästan som ett sololopp när jag inte såg någon framför mig. Det var lite coronakäns­la, säger Lina Strand.

Det är inte första gången som hon tävlar i Strömstad.

– Det är väldigt kul att vara tillbaka. Jag var här när det var VM i orienterin­g 2016. Det var då jag vann min första internatio­nella medalj. Det var stort, säger Lina Strand.

En annan duktig idrottare som deltog i lördagens tävling var Mikael Ekvall. Han vann på herrsidan med tiden 29,57 minuter.

– Jag är väldigt nöjd med dagen. Tiden var också bra. Det känns alltid bra att hamna under 30 minuter, säger Mikael Ekvall efter tävlingen.

En av tävlingens arrangörer, Roland Kindslätt från Strömstad löparklubb, är också nöjd. Däremot finns i dagsläget inga planer på att

?? Bild: Ebba Raij ?? På grund av restriktio­nerna fick Strömstads­milen ställas in i år. Istället arrangerad­es en mindre variant – som togs hem av Mikael Ekvall på herrsidan och Lina Strand på damsidan.
Bild: Ebba Raij På grund av restriktio­nerna fick Strömstads­milen ställas in i år. Istället arrangerad­es en mindre variant – som togs hem av Mikael Ekvall på herrsidan och Lina Strand på damsidan.
 ?? Bild: Ebba Raij ??
Bild: Ebba Raij