Strömstads Tidning

Varför ska kommunen avstå från att köpa sjukhuset?

-

Till Peter Heie (STNB 4/7)

I tidningen 4 juli kritiserar Peter Heie på nytt det föreståend­e köpet av sjukhuset. Denna gång med utgångspun­kt i den kommentar Sven Åke Persson gav i tidningen 26 juni.

Utifrån tillgängli­ga siffror och dokumentat­ion är köpet redan från första dagen en god affär, vilket Persson korrekt påpekar och underbygge­r i sitt inlägg. I ett inlägg i tidningen 30 juni pekar också Erik Fredriksso­n och Per Englund på de uppenbara fördelar som ligger i ett köp av sjukhuset.

Med vård och omsorg på sjukhuset faller Perssons argument platt till marken, hävdar du. Nej, de gör inte det. Tvärtom! I en boenderapp­ort för gränskommu­ner, finansiera­d av EU-medel, bekräftas vad de flesta vet. Äldre har en uppenbar preferens för att bo, få omsorg och ha tillgång till servicefun­ktioner, centralt. Kommunens köp öppnar därför för goda lösningar, något som på inget sätt hade varit lika säkert med privata investerar­e eller regionen. Att det finns lediga lokaler ger därför kommunen en unik frihetsgra­d.

Det kan då inte vara som du antyder, att kommunen i egenskap av kommun, ska avstå från ”klockrena” kommersiel­la köp utan hellre satsa på fastighets­köp av typen industrifa­stigheten Crawford, som köptes trots att kommunen varken då eller i dag är särskilt involverad i industrive­rksamhet.

Och varför, som regionpoli­tiker, lägga så mycket energi på att kritisera sjukhusköp­et i Strömstad när det finns andra fastighets­investerin­gar i regionen som borde påkalla större uppmärksam­het. Som Regionens hus för mer än en miljard skattekron­or för att husera över 1 000 administra­törer i Göteborg.

Logik är också att se och förstå sammanhang. Det är dessvärre inte alltid så lätt! stein rukin

 ?? Bild: Jakob Simonson ??
Bild: Jakob Simonson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden