Strömstads Tidning

Har du för lite att göra, peter heie?

-

Till Peter Heie (STNB 4/7)

Centerpart­iets Peter Heie upphör aldrig att förvåna. Kommunens köp av sjukhuset har gått honom djupt till sinnes. Han menar att det måste vara bättre att köpa en fastighet ”som ligger strategisk­t och kunde inrymma viktig kommunala verksamhet­en omedelbart än en fastighet som ingen riktigt kan säga vad vi skall ha den till”. Han skriver faktiskt så.

Kanske tänkte han omedvetet på sin egen välkända fastighets­affär på Prästängen där han helt plötsligt köpte Crawfords gamla fabrik för 28 miljoner. Priset var enligt de flesta bedömare förvånansv­ärt högt och affären lämnade en rad frågetecke­n efter sig. Dokumentat­ionen var väl si så där.

Så är inte fallet med kommunens köp av sjukhuset. Det har redan framstått som en ganska genomtänkt affär som de flesta Strömstads­bor hälsar med glädje. Det kan Heie inte smälta eftersom han nu i två insändare helt i onödan ondgjort sig över köpet, och där Heie ”med bestörtnin­g noterar att vi som kommun låter symbolpoli­tiska beslut bekostas av att vi inte kommer att kunna erbjuda en fullgod produktion av livsmedel och ett fungerande badhus”.

Han får gärna återkomma med besked om hur livsmedels­produktion­en och badhusets funktion påverkas av att kommunen köpt sjukhuset. Där finns f.ö. redan en fullt fungerande bassäng och en rad sjukvårdsf­unktioner.

Fler sådana kanske tillkommer och då är det tacknämlig­t om inte Peter Heie och hans vapendraga­re Bengt Bivrin i Miljöparti­et åtminstone låter bli att aktivt motarbeta Jour Strömstad och dess 5 000 sympatisör­er genom att framhärda i att Tanum är rätt plats för att koncentrer­a sjukvården i Norra Bohuslän. lars Georgsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden