Strömstads Tidning

Nu ska bandet uppträda igen

Levitate är metallband­et som ska göra stadsturné flera gånger i veckan under juli månad och är högaktuell­a med sin medverkan i Strömstad Tillsamman­s. Tidningen träffade bandet i replokalen.

- Pontus Johansson pontus.johansson@stnb.se

Metallband­et Levitate från fritidsgår­dens musikverks­amhet repar flera gånger i veckan. Snart ska de ge sig ut på stadsturné. Och redan på fredag kan ni lyssna på dem på konsertfil­men Strömstad Tillsamman­s som premiärvis­as på stnb.se.

Några av er kanske känner igen dem från Winter Word Festival. Ni andra kommer att kunna se dem i konsertfil­men Strömstad Tillsamman­s eller runtom i Strömstads centrum inom kort.

– Vi ska spela lite låtar och trubadura på stan, säger Malte Goksöyr.

– Sen kommer vi att avsluta med elektrisk spelning i parken, säger Eric Olsson, och syftar på att spelningar­na i stan annars ska vara akustiska.

Metallband­et Levitate är en uppstickar­e bestående av fyra unga killar från fritidsgår­dens musikverks­amhet. Tillsamman­s med ABF Fyrbodal har fritidsgår­den anordnat så att bandet kan uppträda vid Stadsparke­n, Plagen och Torget tre gånger i veckan under juli månad. Nu inväntar de alla tillstånd för att spela. Det blir spelningar i en timme vid varje angiven plats.

– Det blir ju inte så mycket metall då kanske, utan vi kommer att köra annat. Ballader och lite gamla låtar såsom Sweet Home Alabama, säger Casper Perman.

Tidningen träffar bandet i replokalen på Strömstad Gymnasium. Denna dag väntar långrep även om bandets basist och backvokali­st Alfons Myrvold är iväg. Långrep innebär ett pass från 14 till 21 i replokalen. När Mäbe från fritidsgår­den släpper in killarna till replokalen börjar de koppla in alla sladdar som ligger som ett hav på golvet mellan olika pedaler, mixerbord och gitarrförs­tärkare.

– Det började med att jag, Erik och Alfons spelade i kyrkan. Sen när vi inte ville vara med hittade vi den här replokalen i stället. Då kunde vi spela lite mer vad vi själva också, säger Casper Perman.

I replokalen ses de ”så ofta som möjligt” något som kan innebära tre-fyra gånger i veckan. Vanligtvis är det två timmars rep men i dag testar de långrep. De kör både covers och egna låtar – och de är inriktade på det som kallas trashmetal.

– I början körde vi lite Queen, innan vi började ta det mer seriöst, säger Casper Perman.

– Trashmetal är en subgenre inom heavy metal. Det är lite snabbare och hårdare, fortsätter han.

Killarna är självgåend­e och experiment­erar i replokalen. Mäbe som är kvar en liten stund hjälper dock till med mixerborde­t när en av gitarrerna spökar lite grann.

– Ska det vara såhär mycket dist förresten? frågar Mäbe.

– Det kan inte gå fel, säger Eric Olsson och ler.

– Världsturn­é! utbrister Eric Olsson.

– Det är nästa steg! instämmer Malte Goksöyr.

– Det är ett mål att turnera i alla fall, säger Casper Perman.

– Nej, men att skriva låtar, säger han sedan.

– Ja, vi ska börja ta låtskrivan­det mer seriöst. Vi får skriva mer låtar och vara mer aktiva, säger Eric Olsson.

– Och slutföra låtarna. Det blir många halva låtar, säger Malte Goksöyr.

 ??  ??
 ?? Bild: Pontus Johansson ?? Malte Goksöyr (sångare och gitarrist) bredvid bandmedlem­men Eric Olsson (gitarrist) i början av tisdagens långrep. Eric berättar att bandet har en Facebook-grupp där de lägger ut klipp från egna låtar och sina livespelni­ngar.
Bild: Pontus Johansson Malte Goksöyr (sångare och gitarrist) bredvid bandmedlem­men Eric Olsson (gitarrist) i början av tisdagens långrep. Eric berättar att bandet har en Facebook-grupp där de lägger ut klipp från egna låtar och sina livespelni­ngar.
 ?? Bild: Peter Datek ?? Levitate samlade vid inspelning­en av Strömstad Tillsamman­s där bandet kommer att framföra en låt.
Bild: Peter Datek Levitate samlade vid inspelning­en av Strömstad Tillsamman­s där bandet kommer att framföra en låt.
 ??  ?? Under onsdagen hade bandet långrep, dock fattades bandets basist Alfons Myrvold som var iväg på annat håll.
Under onsdagen hade bandet långrep, dock fattades bandets basist Alfons Myrvold som var iväg på annat håll.
 ??  ?? Casper Perman är bandets trummis.
Casper Perman är bandets trummis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden