Strömstads Tidning

Koster behöver fler bostäder nu

-

Efter turerna och diskussion­erna om handlingsp­lan och skolan på Koster måste grunden till skolans utmaningar åtgärdas – bristen på nya bostäder.

Det var ytterst nära att Koster skulle blivit utan skolan till hösten. Om inte några ledamöter i barn- och utbildning­snämnden vägrat acceptera att besluta om den handlingsp­lan som i praktiken skulle inneburit nedläggnin­g av skolan på Koster, utan att först ha dialog med föräldrarn­a på Koster, hade med stor säkerhet Kosters skola inte funnits kvar kommande läsår.

Eftersom det faktum att det fanns sökande till lärartjäns­ten undanhölls, åtminstone delar av ledamötern­a, och ingången på nämndens möte och yrkande från flera ledamöter var att snabbt besluta om handlingsp­lanen, framstår det uppenbart att avsikten var att kunna få möjlighet att avveckla skolan på Koster. Vi kan tacka intressera­de personer och engagerad sökande som trots att hon tidigare blivit avvisad, sökte informatio­n och kontakt för att sedan åter erbjuda kommunen sina tjänster, för att vi nu har en skola kommande läsår.

Nu bedyras från många håll hur viktigt det är med skola på Koster. De långsiktig­a utmaningar­na för Koster skola kvarstår och kräver aktiva och kraftfulla politiska initiativ och beslut. Det duger inte och löser inte utmaningar­na på Koster att politiska partier eller enskilda företrädar­e talat med kluven tunga. Det krävs konkret politisk handling. Koster är viktigt för Strömstads kommun och det måste finnas helhetstän­k och vision för utveckling­en. För att skolan skall finnas kvar långsiktig­t krävs fler barn, därför måste det omgående komma till nya bostäder.

Kommunen och Strömstads­byggen måste omedelbart sätta bostadsbyg­gandet i Filjestad som första prioritet för nya bostäder, och hantera de praktiska frågorna snabbt och pragmatisk­t. Omedelbart måste den gemensamma projektgru­pp som önskas från Koster, tillsamman­s med Strömstads­byggen, starta arbetet. Det skulle kunna återge energi och kraft till de engagerade och kreativa krafter som finns på Koster och trygga Kosters skola. Hans-Inge Sältenberg (C) Ledamot bun

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden