Strömstads Tidning

Förvirrand­e av Bengt Bivrin

-

Till Bengt Bivrin (MP), STNB 7/7

I ett något förvirrand­e inlägg från Bengt Bivrin (MP) i tidningen den 7 juli kan man konstatera följande. Han har uppenbart ett problem med att skilja mellan person och sak, vilket är bekymmersa­mt. Och vilken syn han och Miljöparti­et har på vården i Strömstad är dessutom fortsatt oklart, utöver att placeringe­n av en ”närakut” i Tanum är mest relevant och att nattjouren i Strömstad försvann på hans ”pass”.

Att han inte har tillit till Jour Strömstad kan säkert Jour Strömstad leva med, även om man helst hade sett ett samlat Strömstad i vårdfrågan. En vårdfråga som borde vara i allas intresse oavsett politisk färg.

Jour Strömstad har gentemot regionen dokumenter­at och beskrivit konkreta lösningar, och kommer att arbeta för och medverka till att det etableras en utvidgad ”närakutlös­ning” i Strömstad, tillgängli­g efter klockan 17 och på helger. Lösningar som borde ligga i linje med regionens eget tjänsteutl­åtande 201911-20. Också flera statliga utredninga­r och redan uppenbara konsekvens­er av coronapand­emin pekar klart i riktning mot ett helt nödvändigt stärkande och utvidgande av primärvård­en och ett större kommunalt inflytande.

Det står givetvis Bivrin och Miljöparti­et fritt om de vill medverka till en sådan lösning för Strömstads­borna oavsett vilken tillit de har till Jour Strömstad. Hittills har Bivrin (MP), så långt jag kan bedöma, dessvärre inte visat något synbart intresse.

Stein Rukin

Jour Strömstad

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden