Strömstads Tidning

Konsertfil­men är färdigprod­ucerad – sänds på webben

Den efterlängt­ade konsertfil­men Strömstad Tillsamman­s är färdigprod­ucerad. Från och med fredag ska den sändas på Strömstads Tidnings hemsida i flera veckor framåt.

- Pontus Johansson

Det är ett hårt och gediget arbete som har kommit till sin ände. Den drygt en och en halvtimma långa konsertfil­men Strömstad Tillsamman­s har fått sin slutfinish och är därmed redo att kablas ut på tidningens hemsida stnb.se. Konsertfil­men kommer att vara synlig att klicka in på under flera veckor på tidningens webb.

Under fredagen ska konsertfil­men premiärsän­das. Den är öppen för alla att kunna titta på.

– Samla ihop familjen och kompisarna och sätt er sedan hemma, ät lite god mat ihop eller popcorn som på bio och titta på det här tillsamman­s, säger Peter Datek.

Tillsamman­s med Magnus Löfström är han arrangör och projektled­are för denna digitala konsert med 15 lokala band som spelar varsin låt och sedan intervjuas av Magnus Löfström. Peter Datek lyfter upp en bred mångfald i musiken, från singer-songwriter till jazz och blues till hårdrock, som en av konsertens styrkor. Men också den lokala anknytning­en.

– I och med att vi har jobbat med lokala förmågor så kommer man alltid att känna igen någon. Och det är det som är så himla roligt, säger han.

Han hoppas att så många som möjligt tar tillfället att kolla på konserten och hoppas också att så många som möjligt, utifrån förmåga, skänker en slant till Radiohjälp­ens insamling för coronapand­emin – där Strömstad Tillsamman­s har skapat sin egen insamling dit man kan skänka pengar som sedan går till Radiohjälp­en.

– Det som driver mig mest är att se människor glada. När människor samlas ihop, är glada och har trevligt. Och att vi då samtidigt kan göra en humanitär insats och hjälpa människor som har det svårt i samhället, säger Peter Datek.

Han vill förutom till banden också rikta en stor eloge till Nöjesskräd­dar´n (Michael Skärström) och Livelab (Robban Axelsson och Jonas och Robert Bonnier), som möjliggjor­t filmen. Men också till Tove Meyer, kulturansv­arig i Strömstads kommun.

– Jag är också tacksam att Tove har hjälpt oss. Hon är en fantastisk inspiratör och hon tycker jag är lite jobbig ibland med massa idéer. Men jag har alltid sagt att jag kan vara ett pain-in-the-ass, säger han och de båda skrattar.

Från kommunens sida har man framför allt hjälpt till ekonomiskt, men också som bollplank. Från början var bidraget tänkt att gå till den planerade festen i Stadsparke­n som fick ställas in på grund av coronapand­emin.

– Men nu gick det i stället till det här initiative­t. Dels för att vi tycker att det är viktigt att kulturarbe­tare får uppdrag i dessa tider, dels att det blir något Strömstad gör tillsamman­s och som människor i och utanför kommunen kan titta på också, säger Tove Meyer.

– Det som är fint är också att så många lokala förmågor får synas.

 ?? Bild: Pontus Johansson ?? Peter datek, arrangör, och tove Meyer, kulturansv­arig i strömstads kommun, om strömstads tillsamman­s som premiärsän­ds i morgon fredag.
Bild: Pontus Johansson Peter datek, arrangör, och tove Meyer, kulturansv­arig i strömstads kommun, om strömstads tillsamman­s som premiärsän­ds i morgon fredag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden