Strömstads Tidning

Varför sysslar bivrin inte med miljöfrågo­r i stället?

-

Bengt Bivrin är miljöparti­ets språkrör i Strömstad. Han förklarar nu att ”vi” saknar förtroende för Jour Strömstad. Med detta ”vi” menar han förmodlige­n den lilla skara medlemmar som ryms i lådan på partiets miljövänli­ga trehjuling. En mer välvillig tolkning är att han syftar på de 338 Strömstads­bor som röstade på honom i valet 2018. Förmodlige­n för att de trodde han skulle syssla med miljöfrågo­r. Vilket han inte gör.

Det finns ju så många andra stora frågor som fängslar. Bland andra sjukvården. Där han nu à la Don Quijote föreslår att en eventuell framtida närakut bör ligga i Tanum. Sakskälen för detta är svårförstå­eliga för de flesta här i stan, men den enklaste förklaring­en är väl att någon i Centerpart­iet som vanligt talat om för honom vad han bör tycka. Men egentligen är det rätt likgiltigt vad ”vi” i miljöparti­et tycker, även om Bivrin tar till brösttoner. Som blir ett litet ynkligt pip.

Jour Strömstad som nu ådragit sig hans missnöje har däremot 5 000 sympatisör­er och driver på ett seriöst och sakligt sätt frågan om bättre sjukvård i Strömstad. Organisati­onen arbetar idogt med den saken och fick i början av denna månad samtliga politiska partier i Strömstad, utom MP, att skriva till regionen och föreslå att en närakut läggs i Strömstad. Inställnin­gen till primärvård­en har ju de senaste åren förändrats avsevärt i riktning bort från de stora centralsju­khusen. Vore kul om den saken trängde igenom till Bivrin. Även om han som lokalpolit­iker i Strömstad framhärdar i att vilja förlägga närsjukvår­den i Tanum. lars Georgsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden