Strömstads Tidning

vi önskar transparen­s kring Fil je stadsproje­ktet

-

På tisdag beslutar Tekniska nämnden om huruvida kommunen ska sälja marken på Filjestad till en privat aktör som har för avsikt att bebygga området med 10 hyresrätte­r och 12 bostadsrät­ter. Arbetet med bostäder på Filjestad har pågått i flera år och olika idéer har diskuterat­s. Vår uppfattnin­g är att det inte spelar så stor roll vem som bygger, bara det blir en bra lösning för Koster. Tyvärr väcker den politiska hanteringe­n av ärendet en rad frågetecke­n.

Enligt vad vi har fått till oss har det socialdemo­kratiska styret den senaste tiden stängt dörren till Kosterborn­a, det tycker vi är olyckligt. Vi menar att samarbete och en god dialog är nödvändigt för att utveckla våra lokalsamhä­llen i en positiv riktning. På Koster finns ett stort engagemang för utveckling­s- och bostadsfrå­gor, att utestänga engagerade människor med kunskap om lokalsamhä­llets behov kommer skada slutresult­atet.

I nuläget verkar det även som om den politiska debatten kommer att ske utan insyn, eftersom beslutet fattas bakom stängda dörrar i tekniska nämnden. Vi hade hellre sett att de folkvalda i kommunfull­mäktige fått besluta om markförsäl­jningen på Filjestad, då bostadsfrå­gan på Koster är av strategisk karaktär. Dessutom har just Filjestad varit uppe för debatt på högsta politiska nivå flertalet gånger de senaste åren och det allmänna intresset är stort.

Slutenhet har länge präglat Socialdemo­kraterna i Strömstad, samma gäller partiets kärva inställnin­g till Koster. När det gäller andra partier i kommunstyr­et är vi mer förvånade. Vänsterpar­tiet och Feministis­kt initiativ talar ofta varmt om Koster och landsbygde­n, men när besluten väl ska fattas verkar det viktigare att lyda S. Det är dock ännu några dagar kvar tills beslutet fattas i tekniska nämnden och vi hoppas att de styrande partierna byter inställnin­g. Transparen­s och öppen debatt är centralt för den lokala demokratin och när det gäller utveckling­en av bostäder på Filjestad menar vi att samarbete med lokalbefol­kningen är helt nödvändigt. miljöparti­et strömstad

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden