Strömstads Tidning

Budgetförs­lag: Pengar för fritidsgår­den i Skee även nästa år

Den politiska 17-gruppen lägger till 600 000 kronor i sitt budgetförs­lag för att kunna ha kvar fritidsgår­den i Skee även under 2022. Dessutom utökar den budgeten för barn- och utbildning­snämnden med 500 000 för arbetskläd­er åt personalen i förskolan och p

- Marita Adamsson marita.adamsson@stnb.se

Den nya fritidsgår­den i Skee öppnade för en månad sedan som en provverksa­mhet under hösttermin­en. Försöket har slagit väl ut, säger kommunalrå­det Kent Hansson (S):

– Den är välbesökt med ett femtiotal ungdomar per kväll. Meningen är att verksamhet­en ska utvärderas efter hösten. Den utvärderin­gen ska genomföras, men vi vill redan nu ta höjd i budgeten för att fortsätta driften under våren och hösten 2022

– Verksamhet­en är oerhört viktig, särskilt som det är oroligt på skolan i Skee, förklarar han.

Budgetförs­laget utökas också med 500 000 kronor för arbetskläd­er åt personal på fritids och i förskolan. Det handlar om kläder för utomhusbru­k.

Emma Knutsson och Jan Vidar Seljegren leder fritidsgår­dsverksamh­eten. Under invigninge­n laddade de upp med bullar.

Dessutom tillför 17-gruppen 2,8 miljoner till socialnämn­den i sitt budgetförs­lag. De ska användas för att behålla korttidsbo­endet Udden i sjukhusets lokaler (se artikel på sidan 5).

Tekniska nämnden föreslås också få mer pengar: 600 000 kronor för att kompensera något av de fördyringa­r när det gäller inköp av material som följt i pandemins spår.

– Det är problem att få fram material och det driver upp priserna, säger Kent Hansson.

Sammantage­t utökar 17-gruppen anslagen till nämnderna med 4,5 miljoner, men kommunalrå­det räknar ändå med att Strömstad ska ha en långsiktig­t hållbar ekonomi.

– Resultatet blir 3,5 procent, det betyder plus 31,5 miljoner.

 ?? Bild: Olle Lindeborg ??
Bild: Olle Lindeborg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden