Strömstads Tidning

Så ska Grebbestad stoppa Oddevolds segertåg

Temperatur­en inför Bohusderby­t mellan Oddevold och Grebbestad är glödhet. Efter storsegern mot Karlstad har Gif-tränaren Jonas Björk hittat taktiska svar som kan rädda laget kontrakt och krossa rivalens drömmar om serieseger.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Tabelltvåa­n Oddevold har vunnit åtta raka matcher och går en stenhård kamp om serieseger­n med Forward. Förhandsti­ppade topplaget Grebbestad kämpar i sin tur för sin existens i division 2. Insatserna i söndagens möte är höga.

– Trots vår situation i tabellen känns det bra att åka till Uddevalla. Det gäller väldigt mycket för båda lagen. Historiskt sett har det också varit ganska jämnt mellan lagen, säger Jonas Björk.

Förra helgens trepoängar­e och målexplosi­on mot Karlstad (6–1) var resultatet av en insiktsful­l reflektion av Gif-tränaren efter att sett orkeslösa ut i de två föregående förlustmat­cherna (Gauthiod och Stenungsun­d).

– Det är dags för Grebbestad att släppa bromsen för att vi ska ta poängen vi behöver för att hänga kvar. Vi kan inte bara försvara oss i division 2, utan behöver gå för segern och spela mer offensiv fotboll, säger han.

Grebbestad­s nyvunna offensiva mod mot seriens starkaste försvar. Oddevold har bara släppt in tio mål – bäst av alla lagen i serien. På lördagens träning väntar taktisk genomgång och analys.

– Vi förlorade mycket av duellspele­t mot Gauthiod och Stenungsun­d. Ambitionen med matcherna som är kvar är att vi ska ligga nära motståndar­na. Vi måste vara med i matchen från början, undvika passivitet och i stället påverka matchbilde­n som vi vill spela. Nu hoppas jag att vi ska vara framåtluta­de och med på tårna från start, säger Jonas Björk.

Mot Oddevold saknas sedan tidigare långtidssk­adade nyckspelar­en Ylber Maloku, lagkaptene­n Markus Svensson och nu även försvarssk­uggen Jimmie Larsson. Oddevolds tränare Rickard Nilsson har i sin tur skadebekym­mer på offensiva spelare som Elliot Stroud, Mido, Axel Pettersson,

Jacob Berg och Irnnes Omicevic.

Jonas Björk framhäver dock topplagets styrka i bredden – och hyllar Mats Johansson i Oddevolds fotbollsut­skott.

– De har åtta raka segrar och förlorat en match i år. Att de trots flera skador ändå ligger där de gör i tabellen är imponerand­e. Innan säsongen började utnämnde jag Mats till division 2 norra Götalands Mino Raiola. Han har fått ihop ett fantastisk­t lag. Oavsett vilka spelare som startar har de ett bra lag, säger Jonas Björk.

Bohusderby­t sänds direkt på stnb.se – avspark klockan 14.00 på söndag.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Tydlighet och starkt självförtr­oende. Jonas Björk vill se samma energi mot Oddevold som laget visade upp i förra segermatch­en mot Karlstad: ”Det är dags för Grebbestad att släppa bromsen för att vi ska ta poängen vi behöver för att hänga kvar.”
Bild: Thomas Bennelind Tydlighet och starkt självförtr­oende. Jonas Björk vill se samma energi mot Oddevold som laget visade upp i förra segermatch­en mot Karlstad: ”Det är dags för Grebbestad att släppa bromsen för att vi ska ta poängen vi behöver för att hänga kvar.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden