Strömstads Tidning

Glädjebesk­ed för Lukas Sagranden och Kalle Carlsson

Lions HC sätter avtryck i förbundska­pten Anders Erikséns spelartrup­p för team 17-lagets fyrnations­cup i finska Vaasa. Lukas Sagranden och Kalle Carlsson från Strömstad får chansen när Sverige möter USA, Finland och Tjeckien.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

– Det är en otrolig glädje och jädrigt roligt. Jag har svårt att finna ord för det här. Redan i dag kan jag säga att det här kommer att blir en otrolig upplevelse, säger Lukas Sagranden.

Känslorna är med all rätt starka och starka. 16-åriga Lukas Sagranden

blev, precis som jämnåriga kusinen Kalle Carlsson, överväldig­ad när de fick beskedet om uttagninge­n till cupen som spelas 11-13 november. Duon, som började i Lions HC, går numera på hockeygymn­asium i Örebro och spelar för J-lagen i SHL-klubben Örebro HK.

Kalle Carlsson har redan gjort debut i team 17 när laget i augusti mötte Finland. Då gjorde även 16-åringen sina första mål i landslagst­röjan. Snart drar det ihop sig igen.

– Givetvis är det kul. Och det är en stor ära att få represente­ra Sverige. Jag vet att vi kan mäta oss med

Finland. Sedan har jag inte stor koll på USA och Tjeckien, men det är riktigt bra landslag, säger han. Och nu får kusinen plats i truppen.

– Ja, det är jättecoolt. Lukas är grymt snabb. Jag är inte förvånad att han kom med.

Lukas Sagranden ser fram emot att dra på sig landslagst­röjan.

– Det är helt ofattbart och något av det främsta jag drömt om. Mäktigt är känslan. Det kommer att bli väldigt bra hockey mot starka nationer. Man kommer att ta med sig nya lärdomar, säger han.

 ?? Bild: Privat ?? Lukas och Kalle.
Bild: Privat Lukas och Kalle.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden