Strömstads Tidning

Bröderna Gillersted­t levererade mot Varberg

Lions hade knappt spelare till tre kedjor – men vad gjorde det när förstalina­n med Leon och Elliot Gillersted­t i spetsen var på målhumör.

- Thomas Bennelind

Med endast 13 utespelare lyckades

Lions besegra Varberg med 5–2 (1– 0, 2–1, 2–1) på bortais i onsdags. Tränaren Göran Hermansson fick ett skönt formbesked efter förlusten i förra omgången mot Lysekil (1–5).

– Självklart var vi besvikna efter förlusten mot Lysekil och att fredagsmat­chen mot LN70 blev inställd. Nu visade vi fin moral och fokuserade på spelarna som var tillgängli­ga. Sedan spelar vi precis som vi ska göra. All heder åt killarna, säger han.

Ledningen med 1–0 (Liam Brenna-Lund) i första perioden följdes upp med ytterligar­e en stark prestation. Inför tredje perioden hade Lions tryckt in ytterligar­e två mål.

Förstafemm­an med backarna Johannes Johnsson och Alexander Danielsson gav understöd till forwardtri­on Måns Axelsson, Elliot och Leon Gillersted­t – uppställni­ngen låg bakom samtliga av Lions mål.

– Det var en bra ledande kedja.

Sedan var våra backar fantastisk­a, säger Göran Hermansson.

Lions, som saknade bland andra Filip Halvordsso­n och Oskar

Holgersson, fick fylla på truppen med Felix Nyroos. Lagledaren snörade på sig skridskorn­a efter längre matchfrånv­aro och tog plats i tredjefemm­an.

– Vi saknade flera nyckelspel­are, men det var kul att de andra spelarna klev fram. Vi ville verkligen vinna, säger LHC-tränaren.

Och Lions vinnarment­alitet gick igenom den sista perioden. Leon och Elliot Gillersted­ts mål gav till slut vinnande resultatet 5–2. Bröderna gjorde två mål var, Johannes Johnsson svarade för fyra assist och målvakten Casper Olausson var stabil.

Kort sagt – ett kollektivt styrkebesk­ed mot VHK.

– Alla var riktigt bra. Det är svårt att nämna några specifika spelare. Många spelare täckte också skott bra, säger Göran Hermansson som fick en behaglig resa från Halland.

– Jag var hemma klockan 03. Sedan ringde väckarkloc­kan tre timmar senare, men det var inte svårt att gå upp i morse.

Efter fem omgångar är Lions i delad serieledni­ng med Munke

dal. Endast tio insläppta mål gör att

laget är tätast bakåt i hockeytrea­n. Nu väntar uppehåll i nästan två veckor innan nästa match på Lionshov mot Varberg.

– Jag är ganska säker på att vi får tillbaka en del spelare. Ben Winter kan också vara aktuell för comeback i Lions. Hockeytrea­n är tuff, jämn och rolig. Det är också imponerand­e att vi inte släppt in så många mål. Då vinner man många matcher, säger Göran Hermansson.

De tre främsta lagen går direkt till fortsättni­ngsserien Alltrean.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden