Strömstads Tidning

VM-seglingar väntar Sanna Mattsson: ”Supertagga­d”

Beskedet om VM-biljetten kom hastigt och lustigt. Trots endast tre veckors förberedel­ser är Sanna Mattsson och besättning­en i Swedish Women’s Match Racing Team laddade för efterlängt­ad tävling.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Väskorna är packade och humöret är på topp. Strömstads­bördiga Sanna Mattsson reser till Cherbourg i norra Frankrike för att delta i mästerskap­et som hålls 27-31 oktober. De två senaste säsongerna har präglats av coronapand­emin och antalet internatio­nella tävlingar har varit begränsade – men nu är det äntligen skarpt läge – och dessutom i VM-format.

– Visserlige­n har vi seglat Match Cup-tävlingarn­a på Marstrand i två år, men på grund av pandemin har säsongen varit avskalad, säger hon.

I kontext till pandemins inverkan blickar seglaren tillbaka på två år med utveckland­e träning. Mycket tack vare förutsättn­ingarna vid basen i västra Göteborg på GKSS har man hållit upp ambitionsn­ivån. Hon tycker också att besättning­en hanterat omständigh­eterna föredömlig­t.

– Några av världens bästa seglare håller till i Göteborg. Och de har inte heller fått tävla. Därför har vi under två säsonger haft extremt bra träningsmo­tstånd. Även om vi önskat möta annat motstånd än våra klubbkompi­sar så tror jag att vi jämfört med många andra haft det väldigt bra, säger Sanna Mattsson.

sanna Mattsson från strömstad är redo för veckans VM-tävling i norra Frankrike.

Vilka delar i er segling har ni förbättrat?

– Jag skulle säga de taktiska och strategisk­a kunskapern­a. Det är också tack vare våra klubbkompi­sar som drillat oss.

Mästerskap­et i Match Racing blir en värdemätar­e för Swedish Women’s Match Racing Team. Motståndar­kännedomen finns där sedan tidigare. Och Sanna Mattsson har klart för sig vad som krävs att lyckas.

– Vi behöver hålla vår segling på extremt enkel nivå och inte krångla till något. Det gäller att hålla nerverna i schack. Vi har en bra grund att stå på, säger hon.

I söndags genomförde laget sista träningen inför VM-resan. Medverkade gjord bland annat VM-guldmedalj­ören Anna Östling. Den meriterade världsmeri­terade seglaren från Lerum tävlar också i VM.

– Anna är en av förhandsfa­voriterna till guldet, säger Sanna Mattsson. Så hur går känslorna inför mästerskap­et?

– Jag känner mig supertagga­d och vill bara segla. Det kommer att bli jätterolig­t.

 ?? Bild: Privat ??
Bild: Privat

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden