Strömstads Tidning

Covidfall i Strömstad HK stoppade seriepremi­är

En spelare i träningsgr­uppen hade testats positivt för covid-19. Då blir det inte annat än att SHK-damerna får vänta ytterligar­e veckor på säsongens första seriematch.

- Thomas Bennelind

Lördagens planerade seriepremi­är i Nordby Supermarke­thallen mot Uddevalla blev inställd. Förklaring­en var att en spelare i Strömstad HK blivit smittad av covid-19.

– Är det inom sju dagar från att spelaren testats positiv och match så får man skjuta fram de matcherna, säger tränaren Roger Elvevind som också meddelar att tisdagens bortamatch mot Kungälv HK lag 2 ställs in.

Därmed blir det tredje gången på kort tid som SHK:s seriepremi­är i division 4 Väst Norra flyttas fram. Tre framflytta­de matcher innebär i sin tur att spelschema­t i december blir tätt. I en haltande tabell är SHK enda laget som ännu inte spelat match. Roger Elvevind konstatera­r att man får försöka gilla läget och blicka framåt – till mitten på november.

– I nuläget spelar vi nästa match den 13 november. Vi ska försöka styra upp så att vi kan spela matchen tidigare, men det beror på vad motståndar­laget (Kvibergs HK) tycker om förslaget. Det är lång tid mellan matcherna, säger Roger Elvevind.

SHK-damerna är klubbens enda representa­tionslag sedan herrsenior­erna till i år inte fått ihop tillräckli­gt med spelare.

– Det är skönt att vi har ett damlag, det är viktigt att också få med sig de äldre spelarna, säger Roger Elvevind.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? På grund av ett covid 19-fall i spelartrup­pen tvingades strömstad Hk att skjuta fram tilltänkta seriepremi­ären mot Uddevalla. tränaren roger elvevind och spelarna får i nuläget vänta till den 13 november.
Bild: Thomas Bennelind På grund av ett covid 19-fall i spelartrup­pen tvingades strömstad Hk att skjuta fram tilltänkta seriepremi­ären mot Uddevalla. tränaren roger elvevind och spelarna får i nuläget vänta till den 13 november.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden