Strömstads Tidning

Release för ny bok av Magnus Danielson

Magnus Danielson har skrivit en ny bok – Togos sista elefant. I lördags var det bokrelease hemma hos honom i Kämpersvik.

- Lars Joelsson

Vädret var det bäst möjliga för att samlas utomhus. Drygt 40 personer hade kommit för att höra Magnus presentera sin nya bok som också är hans andra. Deltagarna bjöds på snittar och mousserand­e vin och fick höra Magnus Danielson berätta om sin bok Togos sista elefant. Huvudperso­nerna är desamma som i Magnus Danielsons förra bok Mannen med rutig skjorta men nu är det spännande äventyr.

Idén till boken kom när Magnus tidigare arbetsplat­s fick kontrakt på ett arbete i Togo. Arbetet dröjde dock då betalninge­n dröjde vilket ledde till att man varje vecka frågade hur det gick med Togo. På något sätt fastnade Togo i Magnus hjärna och blev så småningom ett ämne för en roman. Magnus skriver detaljerat om miljön i Togo så man skulle tro att han varit där. Men Magnus berättar att hans gamla arbetskamr­at Peter Magnusson åkte till Togo och fullgjorde arbetet där och kunde sedan göra researchen för Magnus. Titeln är i sin tur inspirerad av Anders Bromans bild på elefanten bakom trädet.

Boken börjar lovande med att huvudperso­nen Detlofs pappa föds på Fjällbacka barnbördsh­us 1948 och växer upp i Kämpersvik som då dominerade­s av stenindust­ri, en lådfabrik och fraktskuto­r. Detlofs farfar hade en fraktskuta men när tiderna blev sämre började han att montera dörrpanele­r på den nystartade Volvofabri­ken i Tanumshede.

Boken har fått en del fina recensione­r där den beskrivs som spännande och rolig. Jag ser fram emot några trevliga timmar bakom bokryggen.

 ?? Bild: Lars Joelsson ?? Release för Magnus Danielsons nya bok Togos sista elefant, hemma hos författare­n själv i Kämpersvik.
Bild: Lars Joelsson Release för Magnus Danielsons nya bok Togos sista elefant, hemma hos författare­n själv i Kämpersvik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden