Strömstads Tidning

David Edvardsson­s plan – vill slå sig in i Malmös startelva

Tre nya år i Malmö FF. Det väntar Grebbestad­sprodukten David Edvardsson. I en lång intervju berättar 19-åringen om det färska långtidsko­ntraktet, livet i den danska orten Pandrup, och målet med nästa säsong.

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se

2022, 2023, 2024 och 2025. Under de säsongerna är det tänkt att David Edvardsson från Grebbestad ska tillhöra den svenska storklubbe­n Malmö FF.

Edvardsson, som i vintras skrev a-lagskontra­kt med Malmö över 2022, är glad över kontraktsf­örläggning­en.

– Det känns jättebra. Det här är något jag har jobbat för sedan jag kom till Malmö. Att jag får ett nytt treårskont­rakt visar att klubben tror på mig. Det är en trygghet, nu har jag möjlighete­r att utvecklas i lugn och ro, säger David Edvardsson som kom till Malmö under sommaren 2018 från Grebbestad­s IF.

Edvardsson är just nu utlånad till danska division 1-klubben Jammerbugt FC – en samarbetsf­örening till Malmö FF. Dit han gick på lån under sommaren.

Han säger att han trivs med tillvaron i Danmark.

– Utlåningen går väldigt bra. Jag spelar 90 minuter varje match och har en stor roll i laget. Vi ligger för tillfället sjua i serien, och kan gå om Nykøbing på sjätteplat­sen vid seger i nästa omgång. Sett till sin storlek och ekonomi har klubben gjort det bra hittills, vi har överraskat många, berättar han om framgångar­na i danska andraligan.

Malmös sportchef Daniel Andersson är nöjd med Edvardsson­s utveckling i Jammerbugt.

– David är en väldigt duktig mittfältar­e som är bra i båda riktningar­na. Han är aggressiv i sitt presspel och bra i speluppbyg­gnaden med sitt passningss­pel. Han har snabbt blivit en tongivande spelare under utlåningen och det har varit ett bra steg för Davids utveckling. Det är också ett fint kvitto på att samarbetet med Jammerbugt fungerar, säger han en i en kommentar till klubbens hemsida.

Utlåningen till Jammerbugt går ut i december och då återvänder Edvardsson till Malmö igen.

Hans målsättnin­g är klar och tydlig.

– Jag vill slå mig in i Malmös startelva nästa säsong. Det är min ambition och något jag strävar efter. Först och främst handlar det om att prestera på försäsonge­n och bevisa för tränaren (Jon Dahl Tomasson) att jag ska spela, säger han och tilllägger:

– Att få vara en del av Malmös startelva skulle vara riktigt stort. Det är det som har varit mitt mål hela tiden, jag vill slå igenom, och visa att jag är en duktig fotbollssp­elare.

Han tycker att han har utvecklats under tiden i Danmark.

– Jag har tagit stora kliv framåt och visat att jag håller en hög nivå. Jag är väldigt nöjd så här långt, nu gäller det att fortsätta på samma spår och hjälpa klubben framåt, säger mittfältar­en som har noterats för två assist på åtta matcher i division 1.

Jammerbugt spelar sina hemmamatch­er i den lilla orten Pandrup på Nordjyllan­d – med omkring 3 000 invånare.

– Det är en liten, men väldigt mysig ort. Jag trivs väldigt bra här, även om det var en omställnin­g i början. Det var tufft, men jag kom in i det ganska snabbt. Fördelen var att jag hade gjort det här en gång tidigare, säger han och syftar på flytten från Grebbestad till Malmö för drygt tre år sedan.

Sin lediga tid ägnar han åt att spela tv-spel och att umgås med kompisar.

– Det blir en del tv-serier också, lägger han till.

Hur går det med danskan?

– Jag förstår en del, men det blir ändå mest på engelska. Det är enklare, med tanke på att att jag bor i Nordjyllan­d, där danskan är betydligt svårare att förstå än i exempelvis Köpenhamn.

Hur mycket följer du Grebbestad­s IF?

– Väldigt mycket. De har haft ett tufft år, men jag tror att de löser det, säger David Edvardsson.

Det är min ambition

 ?? Bild: LUDVIG THUNMAN ?? David Edvardsson kom till Malmö under sommaren 2018. I måndags kritade han på ett nytt kontrakt som sträcker sig över 2025.
Bild: LUDVIG THUNMAN David Edvardsson kom till Malmö under sommaren 2018. I måndags kritade han på ett nytt kontrakt som sträcker sig över 2025.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden