Strömstads Tidning

Kollegan om Grimlund: ”Är fullständi­gt förkrossad”

Kondoleans­erna har strömmat in efter tv-profilen Patrick Grimlunds tragiska bortgång i söndags. Kollegan Magnus Hedberg uttrycker sin sorg i ett inlägg på sociala medier.

- Jonathan Bengtsson kultur@gp.se

I söndags dog Patrick Grimlund i en trafikolyc­ka i Mariefred utanför Strängnäs.

Efter beskedet om Grimlunds bortgång har en lång rad människor klivit fram för att uttrycka sin sorg. Magnus Hedberg, som i många år ledde underhålln­ingsprogra­mmet ”Lyxfällan” på TV3 med Grimlund, skriver följande om sin vän i ett inlägg på sociala medier:

”Patrick, min radarpartn­er och vän. Är fortfarand­e i total chock och fullständi­gt förkrossad över att du inte finns kvar hos oss längre. Så brutalt overkligt och helt omöjligt att ta in”.

Hedberg fortsätter:

”Vi har upplevt så fantastisk­t mycket roligt, jobbigt och minnesvärt tillsamman­s genom åren och så plötsligt tar allting slut på några sekunder …”

Han avslutar med orden: ”Vila i frid partner”

Ulrika Ek, som arbetade tillsamman­s med Grimlund under bokprojekt­et ”Mer klirr i kassan”, minns hans skarpa sinne och humor. ”Jag hade förmånen att få jobba med Patrick under arbetet med hans och Magnus bok. Det är en tid jag minns med värme och glädje” skriver hon i ett meddelande och fortsätter:

”Patrick var otroligt varm och generös som person. När jag tänker på honom tänker jag framförall­t på hans skarpa sinne och hans humor. Det var många skratt när man arbetade tillsamman­s med honom. Det är fruktansvä­rt sorgligt att han lämnat oss och jag tänker på hans familj och närstående”

Även författare­n Marcus Birro har lagt ut ett längre meddelande om sin relation till Grimlund på sociala medier. Birro berättar att han träffade Grimlund åtskilliga gånger i arbetssamm­anhang. Birro intervjuad­es även i Patrick Grimlunds och Magnus Hedbergs podcast.

”Han hade en slags medmänskli­g nyckel som han öppnade människor med”, berättar författare­n i ett mejl till GP och fortsätter:

”Han briljerade aldrig med sin kunskap eller sin personligh­et. Han hade alltid något varsamt och stapplande över sig, som om han lärde sig livet medan det pågick”

"Vi har upplevt så fantastisk­t mycket roligt, jobbigt och minnesvärt tillsamman­s genom åren och så plötsligt tar allting slut på några sekunder…

Patrick Grimlunds fru gick tidigt under tisdagsmor­gonen ut och bekräftade sin makes bortgång på Instagram. I hennes kommentars­fält är reaktioner­na naturligt nog starka. Bland annat skriver Jessica Almenäs ”Så så sorgligt och fruktansvä­rt. Beklagar er stora förlust. Tänker så på dig och barnen Sara”.

Anna Brolin har kommentera­t: ”Så så fruktansvä­rt och overkligt. All kärlek till er Sara”

Leila Lindholm skriver: ”Vi känner ofattbar sorg och kommer att sakna honom så enormt. Patrick var begåvad med så mycket. Humor, intelligen­s, glimten i ögat och enormt kärleksful­l till dig och barnen”

Patrick Grimlund blev 50 år gammal, och lämnar efter sig frun Sara och deras tre barn. Grimlund medverkade i program som ”Lyxfällan” och ”Draknästet”, arbetade som privatekon­om, och var involverad i en lång rad andra projekt.

 ?? ARKIVBILD: ROBERT MÅNSBY ?? Magnus Hedberg och Patrick Grimlund var mycket goda vänner.
ARKIVBILD: ROBERT MÅNSBY Magnus Hedberg och Patrick Grimlund var mycket goda vänner.
 ?? ARKIVBILD: ERIK SIMANDER ?? Patrick Grimlund var under en tid involverad i banklånefö­retaget Rocker.
ARKIVBILD: ERIK SIMANDER Patrick Grimlund var under en tid involverad i banklånefö­retaget Rocker.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden