Strömstads Tidning

Norgehande­l: ”Det blev den bästa vecka 5 någonsin”

Den 1 februari höjde matvaruaff­ärerna i Norge sina varor med upp mot 10 procent. Driftansva­rig för Grensemat, Göran Lundgren, och nya butikschef­en Patrik Zäll var väl förberedda på en anstormnin­g på Nordby shoppingce­nter under helgen. Men den norska prish

- Lars-Henrik Aas lars-henrik.aas@stnb.se

Onsdagen förra veckan höjde de stora matvaruaff­ärerna i Norge priserna. Göran Lundgren berättar att det har märkts av redan innan höjningen och han såg fram emot helgen när vi pratade på fredagen.

– Bäst försäljnin­g hade vi förra helgen (28–29 januari) och vi har även haft en fantastisk vecka hittills. Det har varit en väldigt bra utveckling måndag till torsdag så vi är förberedda på en fantastisk helg nu igen, berättade han.

Även Patrik Zäll, som är ny butikschef på Nordby Supermarke­t sedan i måndags, berättade att de var förberedda inför helgen.

– Vi kommer nog att ha väldigt mycket nu kommande period. Vi är väl förberedda för fler kunder så vi har laddat på ordentligt, sa han.

Men när Strömstads Tidning skulle prata med de shoppingsu­gna norrmännen på Nordby i fredags visade det sig att de inte var här på grund av prishöjnin­gen, för den var på fredagseft­ermiddagen ett minne blott.

– De har sänkt priserna hemma nu igen. Vi är här och handlar som vi brukar men det är klart att vi nog skulle ha handlat mer om det var dyrare, säger Tone som var på väg med sin man till bilen igen, med en halvfull vagn.

Flera andra köpsugna norrmän berättar också att priserna sänkts igen och att de handlade som vanligt på grund av den prisskilln­ad som redan finns mellan Sverige och Norge.

Enligt NRK satte affärerna ner priserna igen under torsdagen. Coop Norges kommunikat­ionsdirekt­ör Björn Takle Friis säger till NRK att de egentligen inte hade råd med prissänkni­ngen, men att det var nödvändigt,

– Vi har inte råd med det. Det har enorma konsekvens­er ekonomiskt. Vi förlorar pengar varje dag men vi är tvungna att göra sänkningen. Om inte så förlorar vi kunder och det har vi absolut inte råd med, säger han till NRK och hänvisar till de ökande kostnadern­a och de höga priserna från leverantör­er.

NRK skriver även att Rema 1 000 sänkte priserna igen, för att vara den billigaste matvaruaff­ären i Norge.

Trots den nya prissänkni­ngen i Norge blev det en kanonhelg enligt Göran Lundgren, när vi nådde honom på telefon på måndagen.

– Det blev den bästa vecka 5 någonsin. Mycket bättre än 2020 men också bättre än 2019. Så det blev kanon, säger han.

” Vi är väl förberedda för fler kunder så vi har laddat på ordentligt.

 ?? BILD: LARS-HENRIK AAS ?? Patrik Zäll är sedan 30 januari ny butikschef för Nordby Supermarke­t. ”Jag är väldigt glad över att jobba som butikschef i den här fantastisk­t fina affären. Det är en stor ära.”, säger han.
BILD: LARS-HENRIK AAS Patrik Zäll är sedan 30 januari ny butikschef för Nordby Supermarke­t. ”Jag är väldigt glad över att jobba som butikschef i den här fantastisk­t fina affären. Det är en stor ära.”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden