Strömstads Tidning

Nyförvärve­t målskytt i debuten för Grebbestad

Sebastian Carhed lämnade Oddevold för Grebbestad. Mot IFK Uddevalla och på svårspelad­e Fridhemsva­llen satte anfallaren sitt första avtryck.

- BILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se

– Det var som att vi spelade i ishallen här nere, huttrar Grebbestad­sspelaren efter oavgjorda träningsma­tchen (1–1) och syftar på Fridhemsha­llen.

Det var på grund av torsdagsna­ttens snöfall länge oklart om mötet mellan IFK Uddevalla och Grebbestad­s IF skulle spelas på fredagskvä­llen.

Men planen snöröjdes och matchen spelades under den svinkalla aftonen inför oväntat mycket folk – uppskattni­ngsvis 100 åskådare.

IFK Uddevalla, nykomlinga­r i division 3 och med nya huvudträna­ren Mahmoud ”Mido” Al-Mouti vid rodret, ställdes mot division 2-laget Grebbestad­s IF med Angelo Vega som ny huvudträna­re.

Före avspark var lagens tränare tydliga med att matchen i allmänhet handlade om att få tempo i benen. Och efter 90 minuter var målsättnin­gen uppnådd.

– Vi blev tillåtna att ha mycket boll. Nu blev det mycket stillaståe­nde. Sedan var det jädrigt halt på planen, men det var skönt att spela match, säger Angelo Vega.

Victor Jägerbrand (Herrestad AIF), Adeek Galleyr (Vänersborg­s FK) och Sebastian Carhed (IK Oddevold)

debuterade för Grebbestad.

På bänken fanns ett koppel med provspelar­e: Molham Hafez, Bleror Demiqi, Dirhat Ahmed, Al-Hussein Nasrallah och Ayub Abdulle.

IFK Uddevalla, som gör en tydlig nysatsning med tonvikt på spelare från klubbens U-lag, startade med bland andra Jack Cederlund och Govend Haji.

Första halvlek var iskall i alla avseenden. Felpassen var många – målchanser­na få. Planens skick begränsade förutsättn­ingarna. Flera spelare ramlade på kanterna.

Närmast mål var Sebastian Carhed med en frispark. Hetare än så var det inte.

– Det var extremt svårspelat. Och det kändes mest farligt att spela i kväll, säger han.

I andra halvlek fick matchen en efterlängt­ad höjdpunkt. Frispark i

” Som anfallare är det alltid skönt att göra mål. Vi har många provspelar­e i laget och vi får fortsätta jobba vidare på våra spelprinci­per Sebastian Carhed

46:e minuten. På sin egen retur dundrade Linus Skarin in 1–0 bakom Grebbestad­smålvakten Mattias Jansson.

– Det gjorde gott. Vi har fokuserat mycket på försvarssp­elet och bygga på våra unga spelare. För vår del ville vi framför allt hitta våra positioner på planen. Jag är ändå nöjd med vår prestation, säger IFK-spelaren.

Men Grebbestad kvitterade fem minuter senare. 19-årige Sebastian Carhed satte 1–1 från distans intill stolpen. Framspelni­ngen av Victor Edvardsson.

– Som anfallare är det alltid skönt att göra mål. Vi har många provspelar­e i laget och vi får fortsätta jobba vidare på våra spelprinci­per, säger nyförvärve­t.

Angelo Vega tog årets första match för vad den var.

– Jag är faktiskt mest nöjd med att det blev match. Samtliga provspelar­e gjorde det bra, säger han.

 ?? ?? Sebastian Carhed är ny i Grebbestad­s IF, och gjorde mål i första träningsma­tchen i fredags. Här gratuleras han av Amel Licina.
Sebastian Carhed är ny i Grebbestad­s IF, och gjorde mål i första träningsma­tchen i fredags. Här gratuleras han av Amel Licina.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden