Strömstads Tidning

Jobbig förlust för Lions som spelade upp sig

Efter en tuff start i matchen för Lions HC räckte inte krafterna hela vägen under söndagens match mot Göteborgs IK hemma på Lionshov. Matchen började dystert för hemmalaget men det väcktes mer och mer hopp mot slutet.

- Lars-Henrik Aas lars-henrik.aas@stnb.se

Fyra minuter och 40 sekunder in i första perioden gör Göteborgs IK:s Tim Fogelin matchens första mål. Ett par minuter efter tog GIK ledningen med 2–0 på ett lite annorlunda sätt.

– En av deras spelare stötte bort pucken på en av våra spelare på deras sida av isen. Då hamnade den olyckligtv­is i vårat mål, säger Lions tränare Ulf Hansen.

Han berättar att Lions HC hade tagit ut målvakten på grund av en avvaktande utvisning på en av Göteborgs spelare.

– Jag har sett mycket inom ishockeyn men jag har aldrig sett något liknande. Det var väldigt otur, säger han.

Första perioden slutade 3–0 till Göteborgs IK.

Ulf Hansen berättar att tankarna i paus inför andra perioden var att fokusera på att ha tålamod och försöka fixa misstagen som gjordes första 20 minuterna.

Väl inne i andra perioden fick lagen två utvisninga­r vardera och 11 minuter in gjorde GIK 4–0. Sex minuter senare gjorde Colin Sharpe Lions första mål.

– Jag tycker vi fick till det bättre. Vi korrigerad­e och lyckades täta igen misstag som vi gjorde i första, säger Ulf Hansen.

Nio minuter in i tredje perioden gör Ethan Salter 2–4 till Lions. Bara drygt minuten efter gör bortalaget återigen mål och detta med

” Jag tycker vi fick till det bättre. Vi korrigerad­e och lyckades täta igen misstag som vi gjorde i första. Ulf Hansen

en spelare mindre på isen.

– I hela matchen tycker jag att vi tappar pucken alltför lätt när vi har en spelare mer. Vi släpper pucken lite för lätt, säger Ulf Hansen.

51:03 in i matchen gör Ville Erixon 3–5 målet för Lions, och sex minuter efter det gör lagkamrate­n Colin Sharpe sitt andra mål i matchen. Så resultatta­vlan visar 4–5 med bara ett par minuter kvar att spela.

Resultatet bestod, men Ulf Hansen tror att det hade kunnat bli ett mål till för Lions om de haft lite mer tid.

– Tredje perioden klarade vi att hålla uppe farten. Jag tycker vi är det bättre laget där i tredje, och hade vi haft fem minuter till så skulle det nog blivit ett mål till. Men GIK är ett duktigt lag, säger han.

Om Lions vunnit matchen så skulle det ha varit viktiga poäng att få med sig i seriespele­t. Nu ligger Lions näst sist i Alltrean Södra A. Framöver väntar Sörhaga/Alingsås hemma, i morgon onsdag, och LN 70 borta på söndag..

– Vi utvecklas varje dag. Vi har ett otroligt bra lag, men vi måste jobba med misstagen som görs, säger Ulf Hanssen.

?? ?? Det var många glada miner för Göteborgs IK som vann matchen. Lionsträna­ren berättar att de har lagt in lite extra träningar inför kommande matcher för att ha chansen att vara med i topp fyra i serien.
 ?? BILDER: LARS-HENRIK AAS ?? – Vi gör för många enkla misstag under matchen, berättar tränare Ulf Hansen.
BILDER: LARS-HENRIK AAS – Vi gör för många enkla misstag under matchen, berättar tränare Ulf Hansen.