Strömstads Tidning

Stort intresse för dansbandsk­väll med Hollyz

På med dansskorna och det glada humöret - på lördag gästar dansbandet Hollyz Skagerack för en helkväll. Evenemange­t är ett steg i förnyelsea­rbetet för arrangeran­de Tanums Gammeldans­are.

- Jenny Johansson jenny.johansson@stnb.se 0526-624 05

Nu får det gamla danspalats­et Skagerack åter bekänna färg. På lördag uppträder Trollhätte­bandet Hollyz för en dansbandsk­väll på kulturhuse­t. Bakom arrangeman­get står Tanums Gammeldans­are som hoppas att evenemange­t kan bli återkomman­de.

– Inför danskvälle­n har vi märkt ett stort intresse med runt 130 anmälda, varav drygt 100 tänker äta middagen innan också. Men vi tror även på en hel del drop-in under kvällen. Från vår sida är tanken att just dansbandsk­vällar kan bli ett återkomman­de nedslag i Strömstads kulturliv, säger Lotta Öster, styrelsele­damot i Tanums Gammeldans­are och en del av föreningen­s arbetsgrup­p.

Det stora intresset tror hon beror på flera saker.

– Dels bandet så klart. Det är ett populärt dansband som bland annat spelat på kryssninga­r. Men jag tänker också att tiden på året, nu såhär efter jul, gör att folk är sugna på något nytt. Att vi valde att boka just Hollyz beror på att några ur styrelsen har dansat till dem tidigare, och även gillade upplägget med middag innan spelning. Först var tanken att vi skulle arrangera ett knytkalas i Lurs Bygdegård, där vi brukar dansa men så kände vi att det behövdes en större lokal för det här ändamålet.

Evenemange­t är en del av det förnyelsea­rbete som pågår inom Tanums Gammeldans­are, och där Lotta Öster är en av de drivande eldsjälarn­a.

– Styrelsen har föryngrats och vi försöker arbeta på ett nytt sätt för att nå ut till fler. Vår nya Facebook-sida har till exempel gett väldigt gott resultat. Nu under våren kommer vi också att utöka vårt kursutbud med lite svårare danser som vals och hambo.

 ?? BILD: PRESSBILD ?? På lördag kväll gästar dansbandet Hollyz Strömstad och Kulturhuse­t Skagerack.
BILD: PRESSBILD På lördag kväll gästar dansbandet Hollyz Strömstad och Kulturhuse­t Skagerack.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden