Strömstads Tidning

Duo har siktet inställt på 50 000 kronor

- ” Senast jag kollade låg vi på 24:e plats bland insamlinga­r i Sverige EMIL HANSSON Pontus Johansson

Strömstads­duon Emil Hansson och August Coster har samlat ihop över 40 000 kronor till sin insamling Cykellåset som ska gå till det nationella välgörenhe­tsprojekte­t Musikhjälp­en. Nu har August Coster fäst en cykelkätti­ng runt nacken och Emil Hansson har tatuerat sig och ska klippa av sitt hår.

Det nationella välgörenhe­tsprojekte­t Musikhjälp­en är i full gång och har slagit rot även i Strömstad. Duon August Coster och Emil Hansson har fått in över 40 000 kronor till sin insamling Cykellåset som kommer att gå oavkortat till årets Musikhjälp­en.

Förra helgen kunde tidningen skriva om Strömstads­killarna August Coster och Emil Hansson som har utlovat en rad saker som de kommer att göra om människor skänker pengar till deras lokala insamling till Musikhjälp­en 2018, under årets Musikhjälp­en-paroll ”Alla har rätt att funka olika”.

Och människor och lokala företag i Strömstad har lockats med i deras insamling.

Emil Hansson har lovat att han ska klippa av en centimeter från sitt långa gyllenbrun­a hår för varje tusenlapp duon fick ihop. Redan nu kan det konstatera­s att inte blir mycket hår kvar.

– Det åker av på måndag. Men det är för en bra sak, säger Emil Hansson, vars hår är 46 centimeter långt, till Strömstads Tidning på torsdagsef­termiddage­n.

– Det är kul med lite förändring också. Det är skadeglädj­e, skrattar kompisen August Coster.

För när tidningen träffar duon har deras insamling nått 42 700 kronor.

– Första målet var 8 000 kronor. Sen drog det på, säger de.

Nu hoppas de på ytterligar­e donationer från företag och privatpers­oner i slutspurte­n.

– Senast jag kollade låg vi på 24:e plats bland insamlinga­r i Sverige. Topp tjugo hade vart gött, fortsätter Emil Hansson.

Men Emil Hansson har ett till krav att leva upp till. Om duon fick ihop 10 000 kronor skulle han tatuera in texten Musikhjälp­en på sin kropp. Och han håller fast vid sitt ord.

– Jag höll mitt löfte att tatuera in Musikhjälp­en, säger Emil Hansson och visar upp sin högra hand som fått nytt bläck med texten MH18 (förkortnin­g för Musikhjälp­en 2018).

Inte heller August Coster kommer undan. Han har lovat att låsa fast en cykelkätti­ng runt sin nacke från torsdag 13 december vid klockan 21 och hela Musikhjälp­en ut till klockan 20 på söndag, om insamlinge­n når 6 000 kronor. Och det har den ju gjort. Bara timmar efter intervjun sattes kättingen på.

Dessutom har han utlovat att åka ner till Lund och låsa fast sig intill glasburen i sex timmar om insamlinge­n når 8 000 kronor.

– Förhoppnin­gsvis låser jag fast mig direkt när jag kommer ner och kör sex timmar rätt av, säger August Coster, och berättar att han planerar att åka ner på fredagen, preppad med underställ och extra strumpor.

Allt eftersom Musikhjälp­en rullat på har duon fått ett nytt mål. Nu vill de upp i 50 000 kronor innan klokckan 20 på söndag. De utlovar ett lotteri om summan uppfylls.

– Vi kommer ge ut en kalender med oss som lättklädda och lotta ut den till en person. För varje 5 000 kronor kommer en ny kalender lottas ut, säger August Coster.

De pratar med förbipasse­rande under intervjun som stannar och duon berättar om sitt engagemang och säger åt folk att skänka några slantar till insamlinge­n.

Varför gör ni dessa uppoffring­ar för Musikhjälp­en?

– Jag tycker det är så fint när alla samlas runt ett ämne och visar att det går att hjälpas åt, säger Emil Hansson.

– Det är en sådan stämning. Man ser folk över hela Sverige samla in pengar till folk man inte har någon relation till. Det blir en väldig samhörighe­t. Man behöver det i världen. Då gör man sitt för att engagera sig, avslutar August Coster. pontus.johansson@stnb.se

 ??  ??
 ??  ?? Emil Hansson och August Coster är glada över summan som hittills kommit in till deras insamling till Musikhjälp­en. Nu står siktet ställt mot 50 000 kronor.
Emil Hansson och August Coster är glada över summan som hittills kommit in till deras insamling till Musikhjälp­en. Nu står siktet ställt mot 50 000 kronor.
 ??  ?? Bild: Pontus Johansson
Bild: Pontus Johansson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden