Strömstads Tidning

En person död efter att ha blivit påkörd av dumper

En man i 30-årsåldern avled sedan han blivit påkörd av en dumper vid en byggarbets­plats i Strömstad på torsdagen.

- Charlotte Skyllborg 0522-992 05 cs@bohuslanin­gen.se

Nyheter: En man i 30-årsåldern avled i torsdags sedan han blivit påkörd av en dumper vid byggarbets­platsen för det blivande bostadsomr­ådet Stenhuggar­en. Händelsen utreds som en arbetsplat­solycka.

SOS fick larm om olyckan vid lunchtid på torsdagen, klockan 12.19.

Räddningsp­ersonal, bland annat en ambulanshe­likopter, larmades till platsen tillsamman­s med polis. Vägen stängdes av helt. Räddningst­jänsten var kvar en kort stund på platsen.

– Det hände en olycka inne på en byggarbets­plats. Vår insats blev ganska kort och vi lämnade platsen relativt omgående, säger Christer Nilsson, insatsleda­re för räddningst­jänsten i Strömstad.

Ambulans förde efter en dryg timmes insats en man till Näl, Norra Älvsborgs Länssjukhu­s. Polisen berättade då att mannen som förts till sjukhus var allvarligt skadad. Senare återkom polisen med beskedet att mannen avlidit till följd av sina skador och att anhöriga hade underrätta­ts.

Olyckan klassas som en arbetsplat­solycka och polisen kommer att göra en teknisk undersökni­ng av arbetsford­onet samt utreda vad som har hänt och hur det kunde hända.

– Det är en man som har blivit påkörd. Vi håller just nu på med utrednings­tekniska åtgärder, säger Christer Fuxborg, polisens presstales­person för region Väst.

 ??  ?? En ambulanshe­likopter larmades till platsen men mannens liv gick inte att rädda. Bild: Jakob Simonson
En ambulanshe­likopter larmades till platsen men mannens liv gick inte att rädda. Bild: Jakob Simonson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden