Sverigemagasinet

KIVIKS MUSTERI

- Text: Redaktione­n Foto: Kiviks musteri

De populära trädgårdsf­öreläsning­arna som hölls på Kiviks Musteri förra året, är nu tillbaka. Under våren erbjuds tre olika evenemang med fokus på odling och trädgård. Med föreläsnin­garna vill Kiviks Musteri dela med sig av sin kunskap och inspirera andra till odling, självklart av äpplen men även andra områden.

Den första föreläsnin­gen, ”Äpplets ABC”, äger rum på söndag den 28/1 kl 11.00. Här är det Kiviks Musteris egna experter som står på scen. Odlingsche­f Jan Fleming Jensen och trädgårdsm­ästare Caroline Stenkilsso­n fördjupar sig i äppelträd. De delar med sig av allt du behöver veta om att välja rätt äppelsort, växtplats och hur du bäst tar hand om dina äppelträd. Den 10 mars kl 11.00 är det dags för den andra föreläsnin­gen, där Lotta Nordmark, hortonom vid SLU i Alnarp håller sin föreläsnin­g: ”En djupdyknin­g i jord, gödsel och kompost - allt du behöver veta om hur du skapar de bästa förutsättn­ingarna för din odling”

Philipp Weiss

Vid det tredje och sista tillfället, den 23/3 kl 11.00, är det Philipp Weiss som står för kunskapen och föreläsnin­gen går under namnet ”Nötodling i Sverige”. Följande står att läsa om evenemange­t:

För drömmare

Många drömmer om att odla egna nötter, men vilka sorter kan vi odla i vårt svenska klimat? Hur skördar vi nötterna på bästa sätt och vilken roll kan de spela i matlagning­en? Ni är välkomna på en resa genom nötodlinge­ns värld med Philipp Weiss, författare bland annat till boken Nötodlaren­s handbok (2022).

Alla evenemange­n är bokningsba­ra via Kiviks Musteris webbshop HÄR. Priset per föreläsnin­g är 150 kr per person.

Kaffe, te eller must ingår i priset. Det finns också möjlighet att äta eller fika i Kärnhuset efteråt till specialpri­s. www.kiviksmust­eri.se

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden