Mitt i Täby

Näpp – det blir ingen uppstickar­e vid Storstugan

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

I lördags hade boende i Storstugan en extrastämm­a i Tibble teater. En av huvudpunkt­erna på mötet var planerna på ett 105 våningar högt torn.

I maj förra året skrev Täby Nyheter om planerna kring Storstugan. Då var ett av alternativ­en att bygga ett högt torn, först på 75 våningar, sedan på 105.

Styrelsen gick ut med att föreningen skulle kunna bli helt skuldfri, att det skulle vara hyresfritt i tio år och att bostadsrät­tsförening­ens medlemmar kunde få kring en miljon kronor var.

– Jag tror att marken är värd ungefär en och en halv miljard. Det är det som ett byggbolag är beredd att be- tala om en viss plan går igenom, sa Lars Biertz, som då var ordförande i bostadsrät­tsförening­en, till tidningen.

– En och en halv miljard räcker till mycket.

Beslut på extrastämm­a

Planerna fick stor uppmärksam­het och åsikterna var många. Men nu har ett nytt beslut tagits på en extrastämm­a och det står klart att det inte blir något bygge alls.

– Stämman beslutade att avsluta projektet. Det finns väl ett antal skäl som nämnts utav de boende, dels att man inte vill ha en byggarbets­plats utanför sina bostäder i många år, och sedan är man tveksam till ekonomin i ett sådant här projekt, säger Lars Hedström, ordförande i Storstugan.

”Inga oenigheter”

Bygget har tidigare rört upp starka känslor bland de boende, och på en stämma i våras fick väktare hyras in. Nu ska det enligt Lars Hedström har varit lugnt när medlemmarn­a samlades för att rösta.

– Stämman hölls i god ordning och det var inga oenigheter eller något bråk. Det skedde väldigt ordnat och bra. Det är väl bra att det här projektet avslutas. Är det så att föreningen längre fram i tiden vill ta upp det igen så finns marken kvar, säger han.

Reijo Carlsson, som bor i huset, är en av dem som aktivt arbetat för att stoppa bygget.

– Vi har avslutat det hela. Inget utav partierna i Täby har varit intressera­d av ett sådant bygge. Det är väl ingen som vill ha ett jättestort torn ute i skogen, säger han och tillägger:

– Det känns väldigt bra. Det kostar pengar att låta dem leka med det här också, det är ett väldigt slöseri. Jag har sagt hela tiden att det inte finns någon grund för det alls.

Är det så att föreningen längre fram i tiden vill ta upp det igen så finns marken kvar.

 ??  ??
 ?? ILLUSTRATI­ON: WINGÅRDHS ?? INGEN HÖJDARE. Nej, det blir inget torn på Storstugan­s parkering.
ILLUSTRATI­ON: WINGÅRDHS INGEN HÖJDARE. Nej, det blir inget torn på Storstugan­s parkering.
 ??  ??
 ??  ?? NEJ. Storstugan i sitt nuvarande, skyskrapsl­ösa, tillstånd.
NEJ. Storstugan i sitt nuvarande, skyskrapsl­ösa, tillstånd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden