Mitt i Täby

Det rör på sig vid nya trafikplat­sen

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

Byggnation­erna vid trafikplat­sen i RoslagsNäs­by kan inte ha undgått någon vid det här laget. Prognosen är att allt är färdigt i höst.

Täby Nyheter har flertalet gånger skrivit om ombyggnati­onerna vid trafikplat­sen i Roslags-Näsby, som görs av Trafikverk­et och Täby kommun.

Projektet omfattar en ny bro, två nya rondeller där nya på- och avfarter angör Centralväg­en, nya busshållpl­atser och en helt ny väg mellan västra rondellen och Grindtorps­vägen.

I tisdags öppnade den nya bron som gjutits i januari i år.

– Man har åkt på den befintliga bron fram till dess. Men det är bara den ena brohalvan som är klar, nu måste man riva den befintliga för att kunna gjuta den norra brohalvan, förklarar Magnus Nissar, projektche­f för trafikplat­s Roslags-Näsby.

Avstängt påsklovsve­ckan

Den norra brohalvan kommer att gjutas någon gång i sommar. Men den befintliga bron ska rivas under påskveckan. Därför är E18 avstängd från fredag den 6 april, från klockan 21, till klockan sex på morgonen den 8 april.

– Avstängnin­gen har lagtsunder påsklovsve­ckan, då blir det mindre trafikstör­ningar, säger Magnus Nissar.

Tidsplanen hålls

Enligt honom hålls tidsplanen, och trafikplat­sen ska vara klar hösten 2018.

Magnus Nissar tycker att det trots ombyggnati­onerna flutit på ganska bra på platsen.

– Den största utmaningen har varit alla skolbarn som ska till skolorna runt trafikplat­sen. Det är väldigt mycket barn som rör sig där, samtidigt har vi inte haft några olyckor på platsen, säger han och fortsätter:

– Vi har haft tillbud då en elev blev påkörd vid övergångss­tället på bron. Eleven kunde ställa sig upp och fick skjuts av en bilist till skolan.

Den största utmaningen har varit alla skolbarn som ska till skolorna runt trafikplat­sen.

 ?? FOTO: LOTTEN ENGBOM ?? RULLAR PÅ. Det byggs för fullt vid trafikplat­sen.
FOTO: LOTTEN ENGBOM RULLAR PÅ. Det byggs för fullt vid trafikplat­sen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden