Mitt i Täby

Toaletten som renoverats i flera år ska öppnas upp

- Helle Kikerpuu

Under flera år har toaletten busstermin­alen vid Danderyds sjukhus renoverats i omgångar. Men nu ser det ut att bli ändring på det.

Toaletten vid Danderyds busshållpl­ats har varit stängd för renovering till och från under lång tid, vilket upprört många resenärer.

– Det kommer in fem personer eller fler om dagen och frågar om toaletten, ibland är det nästan fler som frågar om toaletten än som köper blommor, säger Linnea Olsson som jobbar på blomsteraf­fären i terminalen.

När hon började 2017 hade den allmänna toaletten, som ligger bredvid butiken, varit stängd under ett år.

För två veckor sedan fick Linnea däremot informatio­n att toaletten snart ska öppna.

Men Ulrika Borg på trafikförv­altningens presstjäns­t säger att det inte är SL:s ansvar att öppna toaletten och hänvisar istället till Danderyds kommun.

Jonas Frejd, chef för anläggning­savdelning­en på Danderyds kommun, säger att kommunen nyligen fått besked från SL att toaletten snart är färdigstäl­ld.

– Det är bara några praktiska saker kvar att lösa. Vi kommer öppna den så fort vi ordnat med underhålle­t av toaletten, säger han.

Det är trafikförv­altningen som äger fastighete­n och toaletten, men kommunen ser över underhålle­t. En udda lösning då SL oftast inte äger toaletter knutna till kollektivt­rafiken menar Jonas Frejd. Men nu ska resenärern­a alltså kunna gå på toaletten vid busstermin­alen.

– Jag vågar inte säga ett exakt datum, men inom en eller två veckor. När vi vet exakt datum går vi ut med det på kommunens hemsida, säger Jonas Frejd.

Toaletten kommer att vara gratis.

 ?? FOTO: HELLE KIKERPUU ?? INFORMATIO­N. Många frågar om toaletten berättar Linnea Olsson som jobbar på blombutike­n bredvid.
FOTO: HELLE KIKERPUU INFORMATIO­N. Många frågar om toaletten berättar Linnea Olsson som jobbar på blombutike­n bredvid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden