Mitt i Täby

Välj medelvägen!

-

Det är oftast osäkerhet kring matlagning­en som gör att den inbitne köttälskar­en många gånger tror att det är krångligar­e med vegetarisk­t.

Men när man väl kommit igång är det lika lätt eller svårt som med all annan mat. Stick hål på myterna!

Låt den dag du äter helt vegetarisk­t bli en lugn dag då du tar dig tid att såväl förbereda maten som att sedan njuta av den. Känn de nya smakerna, testa dig fram.

500 gram kött i veckan

Det finns givetvis en uppsjö av recept på läckra vegorätter, men man behöver inte börja med de mest avancerade. Börja i stället att medvetet dra ner på köttkonsum­tionen till en miniminivå (500 gram i veckan enligt Livsmedels­verkets rekommenda­tioner) och öka samtidigt på av frukt och grönt.

Tänk på tallriksmo­dellen. Vig sedan en, helst flera dagar i veckan, till att äta vegetarisk mat som du hört talas om, som både är gott, lätt och relativt enkelt och snabbt att laga till.

Exempel på en sådan rätt är rödbetsbif­far som går som en dans att få ihop. De vi tipsar om här är så lätta att göra att du kommer bli förvånad över hur snabbt det gick.

För att inte att tala om hur fantastisk­t goda de blir. Bon appetit!

Att välja bort animaliska produkter emellanåt är bra både för miljön och för hälsan, och behöver inte betyda mer krångel i köket.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden