Mitt i Täby

Täby får trendig matbutik

- Lotten Engbom

Det blir ett större utbud för matbutiker i Täby centrum i höst. Då öppnar nämligen centrumets fjärde matbutik.

Sedan innan finns både Hemköp, Ica i Täby centrum och Picard. Nu är det även klart att mataffären Paradiset, som säljer ekologisk mat och naturliga produkter, ska öppna en butik i centrum.

– Det är helt underbart. Vi har tittat på Täby centrum sedan 2015, för att vi vet att många i vår målgrupp bor där. Vi har fått flera mejl i veckan om när vi öppnar i Norrort, säger Paradisets VD och grundare Johannes Cullberg.

Butiken i Täby centrum kommer att vara en så kallad hybridbuti­k, med ett utvalt sortiment.

– Det är en butik som man både kan handla i som vanligt och där man också kan beställa delar av sortimente­t på nätet, säger Johannes Cullberg.

Affären ska ligga i anslutning till det norra parkerings­garaget. Det ska gå att förbeställ­a varor utan att behöva kliva ur bilen.

– Du kan bara säga ”nu är jag här”, så kommer vi ut med kassarna. Det är gjord för dagens handel, så att du kan spara tid, säger Johannes Cullberg och fortsätter:

– Vi vet att många som bor i Täby jobbar mycket, de vill ha bra mat till sig själva och sina barn men de kanske inte har tid att gå runt och handla i en halvtimme, timme.

Idag ligger matkedjan Subway där butiken kommer att vara, på andra sidan rulltrappo­rna från Hemköp.

Mataffären kommer att öppna i november, och är den fjärde butiken för Paradiset, som sedan innan finns på söder, centrala Stockholm och i Sickla.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS/PRESSBILD ?? NYTT. Johannes Cullbergs butik slår upp portarna.
FOTO: MOSTPHOTOS/PRESSBILD NYTT. Johannes Cullbergs butik slår upp portarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden