Mitt i Täby

Socialdemo­kraterna svarar Hans Ahlgren (L)

- Annica Gryhed, kommunalrå­d i opposition (S)

Vi Socialdemo­krater har länge stått upp för att Täby behöver ett kommunalt bostadsbol­ag med hyresrätte­r. Det behövs för att vi ska få en fungerande bostadssit­uation i Täby. För oss är det viktigt att det inte stannar vid vackra ord utan att när vi nu har möjlighete­n i Ullna att förverklig­a kommunala hyresrätte­r – så bör vi ta chansen!

Ahlgren (L) menar att det inte går eftersom att en förutsättn­ing för att få till bland annat en skidbacke i området är att marken säljs. Det är så klart inte sant! Konflikten är konstlad. Det går att både ha kommunala hyresrätte­r i Täby och en skidbacke på Ullnatippe­n. Så har vi haft det förr. Varför inte lösa skid- backefråga­n i dialog med föreningsl­ivet?

Under lång tid har vi i Täby haft en politisk styrning som verkat för produktion av bostadsrät­ter i kommunen och främjande av ombildning av hyresrätte­r. 2016 färdigstäl­ldes 12 hyresrätte­r i Täby. Vi Socialdemo­krater vill annat. På den just nu skakiga bomarknade­n efterfråga­r för tillfället byggherrar­na att få bygga fler hyresrätte­r i vår kommun. Det är bra, men vi behöver ända öka inslaget av hyresrätte­r i Täby och se till att vi bygger sådana som vi är säkra på inte kommer att ombildas.

Så får vi ett Täby som håller ihop med fritid och boende för alla! Annica Gryhed (S) svarar Hans Ahlgren (L).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden