Mitt i Täby

HON SIKTAR IN SIG PÅ ETT BÄTTRE UTELIV

Therese Forsén Tgi Fridays vill ater uppliva "Täbys bästa uteserveri­ng".

- Lotten Engbom

Fridays har funnits i Täby i lite mer än ett år. Nu vill de satsa på att expandera genom en uteserveri­ng.

I oktober 2016 öppnade Tgi Fridays i Täby centrum. Matkedjan ligger delvis i restaurang­en och nattklubbe­n Tegelbruke­ts gamla lokaler.

Nattklubbe­n hade en uteserveri­ng utanför – där vill nu Fridays öppna upp en servering igen.

– Vår restaurang i Kungsträdg­ården går extremt bra på sommaren och har en jättestor uteserveri­ng. Vi tror att gästerna skulle uppskatta att sitta ute här med, säger Therese Forsén, general manager på restaurang­en i Täby.

– Det är en helt annan känsla att sitta ute och äta. Just när man bor i ett kallt land som Sverige måste man ta tillvara på soltimmarn­a.

”Det är superfint”

Den tilltänkta uteserveri­ngen ligger med utsikt mot fontänen och parken på Storstugan­s innergård.

– Vi är jätteglada för läget här, att det är grönt och med fontänen, det är superfint. Jag tror att det blir jättebra, om inte den bästa uteserveri­ngen i Täby, säger Therese Forsén.

En del boende i Storstugan har genom åren klagat på oväsen från nattklubbe­n. Therese Forsén lovar dock att det inte är tal om något nattklubbs­ljud.

– Uteserveri­ngen skulle stänga 20 på vardagar och 21 på helger, för att vi ligger så nära ett bostadsomr­åde, säger hon och berättar att de ändrat öppettider­na för Fridays från 01 till 23.

– Det är för att vi verkligen vill rikta in oss på att vara ett ställe dit man går för att äta. Jag hoppas många insett att det inte är en nattklubb, för det är det verkligen inte.

 ??  ??
 ?? FOTO: LOTTEN ENGBOM ?? VILL ÖPPNA. Therese Forsén vill få liv utomhus också.
FOTO: LOTTEN ENGBOM VILL ÖPPNA. Therese Forsén vill få liv utomhus också.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden