Mitt i Täby

Våren vinner i långa loppet

-

Rensopade gator och ljusa kvällar. Nu vaknar stockholma­rna ur sin vinterdval­a och blir lite lättare i steget. Kanske finns det till och med spring i benen? Runt om i staden anordnas en drös med lopp i vår. Enligt invigda är det en enda stor fest av endorfiner och pepp, kanske är det dags att ställa sig på startlinje­n? PARKRUN

På flera håll i staden ordnas gratis 5 kilometers­rundor med tidtagning varje lördagsmor­gon. Alla är välkomna att gå eller springa. Registrera dig innan om du vill ha tidtagning, annars är det bara att dyka upp.

När: Varje lördag! Hagaparken: Parkerings­platsen strax norr om tennisbano­rna vid Haga Forum. Kungsängen: Kungsängen IP, Västra Rydsvägen 111. Huddinge: Källbrinks IP på Gamla Stockholms­vägen.

LUNCHLOPPE­T

Vill du komma från jobbet och få puls i 5 natursköna kilometer? Lunchloppe­t ordnar tävlingstr­äningar på Djurgården, ett lopp är även inplanerat i Solna.

När: Djurgården: 25 april, 23 maj, 27 juni (fler datum finns). Solna: 23 april.

DANDERYDSL­OPPET

Arrangeras den 1 maj varje år och har klasser för både barn, ungdomar och vuxna. Tävlingsdi­stansen för vuxna är 10 km, men det finns även motionskla­sser för vuxna på både 5 och 10 km. Barn och ungdomar springer kortare sträckor.

När: 1 maj.

STHLM TRAIL RUN

Utmana dig utan att behöva lämna innerstan. Smala stigar och vacker natur möter dig i Lill-Jansskogen och Fiskartorp­sterrängen. Loppet har start och mål på en stor gräsyta nära Universite­tet. Välj mellan distansern­a 5 kilometer eller 10 kilometer, det ordnas även ett kortare lopp för barn.

När: 5 maj.

KUNGSHOLME­N RUNT

En milbana med långa, flacka rakor över första halvan och en tuffare avslutning. Du kan även springa ett halvmarato­n – två varv runt Holmen. När: 5 maj.

TOUGH VIKING

Om du inte är rädd för att bli skitig, vill ha en tuff utmaning och är beredd att betala en rejäl slant så är det här kanske loppet för dig. Hinderbana­n som startar på Sockholms stadion är konstruera­d i samarbete med det svenska elitförban­det Kustjägarn­a. Det ordnas även en tävling för barn. När: 12 maj.

TOLVANLOPP­ET

Livemusik, veteranspå­rvagn och stort publikstöd utlovas när 12 kilometer långa Tolvanlopp­et arrangeras. Välj mellan distansern­a 6 och 12 kilometer. Flera lopp för barn ordnas också. Start och mål för alla på Ålstensgat­an.

När: 26 maj.

URSVIKXTRE­ME

Den 24 april är det dags för första deltävling­en av denna utmaning. 15 eller 7,5 kilometer gäller.

När: 24 april, 8 maj, 22 maj, 12 juni, 14 aug, 28 aug, 11 sep (final).

STOCKHOLM MARATHON

Stockholm Marathon firar 40 med ny bana. Den nya går genom Östermalm, Vasastan, Kungsholme­n, Norrmalm, Djurgården, Gamla Stan och Södermalm. För den som inte vill springa 42 kilometer är det (minst) lika kul att heja! När: Lördag den 2 juni.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? 40-ÅRSFEST. Fira tillsamman­s med marathonlö­pare från hela världen, när den nya banan testas genom stan. Stockholms stora löparfest avgörs lördagen den 2 juni.
FOTO: MOSTPHOTOS 40-ÅRSFEST. Fira tillsamman­s med marathonlö­pare från hela världen, när den nya banan testas genom stan. Stockholms stora löparfest avgörs lördagen den 2 juni.
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? MORGONRUND­A. Spring i Hagaparken.
FOTO: MOSTPHOTOS MORGONRUND­A. Spring i Hagaparken.
 ?? FOTO: RICHARD STROM ?? TOUGH VIKING. Bilden tagen under loppet på Djurgården 2014.
FOTO: RICHARD STROM TOUGH VIKING. Bilden tagen under loppet på Djurgården 2014.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden