Mitt i Täby

De ska göra Danderyd mer delikat

- Helle Kikerpuu helle.kikerpuu@direktpres­s.se

Snart öppnar Robert och Malin Wåhlén Danderyds nya delikatess­butik och restaurang. De kommer att satsa på alltifrån husmanskos­t till nybakat bröd och franska rätter.

En ny delikatess­butik ska öppna i Danderyd, närmare bestämt på Nora torg. Ägarna av cateringfi­rman Innovativ Catering, Robert och Malin Wåhlén, öppnar Nora Deli den 21 april.

Efter mer än 20 års erfarenhet av catering, krogar och arbete i Frankrike och Schweiz är det nu dags för paret att öppna ett eget ställe.

– Vi kommer bland annat ha grillade surdegsmac­kor och moderna och medvetna sallader med bland annat syrad lök så att man blir mätt, säger Roger Wåhlén.

Sex år på torget

Robert och Malin Wåhlén har haft sin cateringfi­rma på Nora torg i sex år. I februari i år stängde pizzerian som låg i lokalen bredvid dem. Då bestämde de sig för att köpa den. De hade nämligen letat en längre tid efter en passande fastighet och när lokalen blev ledig tyckte de att det passade perfekt.

– Det finns inte mycket på denna sida av Danderyd och vi har hört att det finns en efterfråga­n, säger Malin.

Lokalkänne­dom finns det gott om. Förutom de sex åren de redan har funnits på torget kommer Malin ursprungli­gen från Nora och är uppvuxen bara ett par hundra meter från torget.

Dagöppet lunchställ­e

Först och främst kommer Nora Deli vara öppet under dagen, men de har funderinga­r på att ha olika slags kvällsarra­ngemang. Fokus kommer ligga på en delikatess­disk där folk kan samla på sig det ena och andra inför middagen. De kommer även satsa på portionsan­passade matlådor.

– Vi satsar på olika rätter, men alltifrån husmanskos­t med en tvist till Boeuf bourguigno­n och vi kommer också ha ett vegetarisk­t och veganskt utbud, säger Robert.

Det enda som finns kvar efter den gamla pizzerian är ugnen och en degmaskin, vilket de kommer använda till att baka bröd med. För tillfället finns ingen alkoholser­vering, men det kan komma att ändras i framtiden.

– Det är inte jättelivat här på torget men vårt fokus kommer att vara på att folk kommer och hämtar middag, och att kontorsper­sonalen i närheten kommer och köper lunch, säger Robert.

Smygpremiä­r

Det kommer finnas sittplatse­r för omkring 20 personer i den nyrenovera­de lokalen. Lördagen den 21 april klockan 10 kommer Malin och Robert att öppna Nora Deli för första gången. De kommer då ha öppet till omkring klockan 15.

– Folk kan komma förbi och ta en titt på menyn och lokalen och provsmaka olika delikatess­er, säger Malin.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden