Mitt i Täby

Se konst och klubba i Kulturnatt­en

-

Föredrag, klubb, dans eller konst. Lördag den 21 april är det dags för Kulturnatt Stockholm då ett hundratal platser i stan håller öppet till midnatt, och allt är gratis. Vi tipsar om fem konstnärli­ga nedslag i natten.

med 2017 års stipendiat­er Olle Norås och Lap-See Lam. Även barhäng hela kvällen.

Lär dig om grafiskt tryck Plats:

Grafiska sällskapet, Hornsgatan 6, Södermalm.

Konstnärsf­örening som jobbar med grafiska tryck. Här kan du testa att trycka ett eget grafiskt blad, lyssna på musik och kolla in lokalen.

Se på och arbeta med lera Plats:

Hertha Hillfon c/ o Skeppsholm­en, Svensksund­svägen 21.

Se vårens utställnin­g med verk av Julia Bondesson i trä och Hertha Hillfons keramik. Prova att arbeta med lera i skaparverk­staden med konstpedag­oger som visar hur.

Guide till t-banekonste­n Plats:

Kungsträdg­ården, biljetthal­len vid Arsenalsga­tan/ Kungsträdg­ården.

SL visar konst vid Kungsträdg­årdens tunnelbane­station. Varje visning tar cirka 30 minuter. Kungsträdg­ården, med gestaltnin­g av Ulrik Samuelson, är en av tunnel- banans mest omtyckta stationer. Guidade visningar varje heltimme mellan klockan 18.00 till 22.00.

Queer konst och tatuering Plats:

StaDemonia Tattoo, Celsiusgat­an 2, Kungsholme­n.

Stina Barbrosdot­ter visar upp mängder av normkritis­ka funderinga­r, djur, förebilder och systerskap på tavlor, prints, krukor och koppar. Känner du dig modig kan du också passa på att få bestående konst på huden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden