Mitt i Täby

Är det verkligen så svårt att avgå i rätt tid?

- Flitig bussresenä­r

Att bussar är försenade, det är något man får räkna med i dagens samhälle. Det blir vi som reser kollektivt mycket medvetna om vare sig vi vill det eller ej.

Vad förseninga­rna beror på, det kan man inte alltid veta säkert. Men när jag nu klivit på bussen vid Danderyds sjukhus, som för de bussar jag åker med är ”starten” av rundturen, har jag stött på något som irriterar mig väldigt - och som visar att det är förståelig­t varför bussarna är sena.

Det är nämligen så att bussen behagar att köra upp vid den påstigning­en precis i det klockslag som den ska lämna hållplatse­n. Med en lång kö av människor som ska på säger det sig självt att bussen inte kommer att kunna hålla tiden, om den öppnar sina dörrar för passagerar­na på det klockslag som den egentligen ska åka därifrån. Det tar inte en minut att låta resenärern­a kliva på och visa sitt färdbevis, det kan jag lova.

Många av bussarna, alla faktiskt, har stått parkerade vid busstation­en vid Danderyds sjukhus en bra stund innan. Så min undran är - varför kan inte bussen finnas tillgängli­g att gå på i alla fall fem minuter innan den ska gå? Det skulle definitivt öka chanserna för busschauff­ören att hålla tiden och för oss resenärer skulle det bli mindre stressigt.

Om resterande delar av rundturen ska hålla tiden krävs det väl i alla fall att bussen lämnar den första destinatio­nen i tid?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden